Birbirinden güzel balkon ve bahçe arasından dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar verdi. Akpınar "Daha yeşil ve çiçek gibi bir Karşıyaka yaratmak istiyoruz" dedi.

HEDİYELER VERİLDİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve kent yaşamında yeşilin önemine dikkat çekmeyi amaçlayan En Güzel Balkon-Bahçe Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tay Park'taki ödül törenine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, meclis üyeleri ve ödüle aday aileler katıldı. Tüm katılımcılara teşekkür belgesinin verildiği gecede, dereceye giren balkon ve bahçeler de ödüllendirildi. Balkon, apartman bahçesi ve ev bahçesi kategorilerinde, toplam 36 aday arasından ödüle layık görülen ailelere hediye çeki, çiçek ve çiçek bakım ürünleri ile bahçe mobilyaları hediye edildi.

DAHA YEŞİL KARŞIYAKA

Törene katılan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka'da doğaya, yeşile ve çiçek gibi sokaklara dikkat çekmek için gerçekleştirdiğimiz En Güzel Balkon-Bahçe Yarışması'nın bu yıl Gezi Olayları'nın yıl dönümüne denk gelmesi anlamlı. Daha yeşil bir Karşıyaka'yı yaratmak için çalışıyoruz. Ne yazık ki çarpık kentleşme zaman içinde binaları artırdı, yeşili azalttı. Sosyal donatı alanlarının daha çok olduğu, insanların çiçek kokuları arasında yaşadığı bir kent hayal ediyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Yeşile ve doğaya duyarlı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLER:

En Güzel Balkon 1'incisi: Burcu Taşkıran
En Güzel Bahçe 1'incisi: Gülin Çolak
En Güzel Apartman Bahçesi 1'incisi: Ali Altın
Jüri Özel Ödülü: Bülent Zeren