Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve kahvehane işleten Sebahattin Tağıl ve Fatma Tağıl çifti yaklaşık 40 yıldır evli. Çiftin iki çocuğu bulunuyor. Fatma Tağıl, 5 yıl önce şeker hastalığına yakalandı. Hastalık nedeniyle Fatma Tağıl’ın böbrekleri rahatsızlandı. Tedavi sürecini ihmal eden Fatma Tağıl’ın iki böbreği de iflas etti. Böbreklerinin iflas etmesi üzerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan Fatma Tağıl bu süreçte böbrek nakli olmak için organ nakli merkezine kaydını yaptırdı.

Tağıl, kendisine uygun böbreği beklerken, eşi Sebahattin Tağıl doktorlarla görüşerek uygun olursa eşine bir böbreğini vermek istediğini bildirdi. Kan ve doku incelemesinde herhangi bir sorun çıkmayınca Tağıl’dan alınan bir böbrek başarılı bir operasyonla eşi Fatma Tağıl’a nakledildi.
Eşinin kendisine doğum gününde böbreğini verdiğini söyleyen Fatma Tağıl, "Çok mutluyuz, ikimiz birlikte ameliyata girdik. Allah razı olsun, eşim bana en güzel hediyeyi verdi. Bu günleri de atlatırsak daha mutlu olacağız.’’ dedi. Sebahattin Tağıl, eşi için bir böbreğini vermekten mutlu olduğunu, eşinin bir an önce sağlığına kavuşmasını istediğini kaydetti.