Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı'nın düzenlediği Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali'ne Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 8 yıl önce İl Genel Meclis Üyesi olarak çıktıkları yolda bugün geleneksel hale gelen Beşenbaşı Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Şenliği'ni yarattıklarını vurguladı.

Başkan Tatı, "Ne mutlu ki arkadaşlarımla başladığım festivale şu anda Belediye Başkanı olarak katılıyorum. Bir yıl sonrada Belediye Başkanı olarak buradayım. Ömrüm vefa ederse son nefesime kadar Bucalı olarak tabi ki fahri bir Belenbaşı'lı olarak da burada olmaya devam edeceğim. 2004'de başladığımız çalışmalar sonucunda tüm topraklarımızı, köy topraklarımızı organiğe çevirdik. Tüm ürünlerimiz organik, ancak sertifika olarak sadece zeytinyağımız sertifikalı. O yüzden diğer ürünlerimizi yarı organik olarak sizlere satabiliyoruz. Ülkenin en iyi bardacığı bizim Buca'da yetişiyor. Ülkenin en iyi kavunu kırıklarda yetişiyor. Bunu pek çok Bucalı da bilmiyordur. Ama biz ürünlerimizi hem Buca'ya hem İzmir'e ve Türkiye'ye hep beraber dağıtacağız" dedi.

14 üretici yarıştı


Festivalde yer alan ve Buca Halk Eğitim Merkezi desteği ile gerçekleşen Bucalı kadınların yaptıkları el işi sergisine de değinen Ercan Tatı, "Semt evlerimizde sivil toplum örgütlerimizin ve Buca Kent Konseyimizin yaptırdığı el işi ürünlerini de gezerken büyük zevk alacağınıza inanıyorum. Bunlar düne kadar evinde oturan kadınların önce bize gelip okuma yazma öğrendikleri daha sonra da bir iş imkanı buldukları onu paraya çevirerek mutfaklarına katkı sağladıkları şeylerdir. Bunlar sizin içinizden çıkan ablalarımızın, kardeşlerimizin yaptıklarıdır" diye konuştu.
Her yıl en iyi kirazını seçen Belenbaşı'nda 14 üretici dereceye girebilmek için yarıştı. İl Tarım Bakanlığı ve Buca Belediyesi Ziraat Mühendisleri tarafından oluşturulan Jüri tarafından yapılan seçimde köyde en iyi kiraz yetiştiricisi olarak Yasin Demir seçilirken, Şenay Altıparmak ikinci, Zeki İlhan üçüncü oldu.

Festivale, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Almanya Bremen Eyaleti Milletvekili Ruken Aytaş, CHP İzmir Milletvekillerinden Musa Çam ve Hülya Güven, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediyesi ve İl Genel Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.