“Çorba Durağı” adı verilen proje kapsamında özel donanımlı araçlarla yapılan ikramdan sadece üniversiteliler değil, işe yetişme telaşıyla kahvaltı yapmadan evden çıkan vatandaşlar da yararlanıyor.

İzmirli üniversiteliler, soğuk kış sabahlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çorba duraklarında buluşuyor. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler ve Tınaztepe kampusleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu önünde özel olarak dizayn edilmiş araçlarla dağıtılan ücretsiz ev tipi çorbalar büyük ilgi görüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hijyenik ortamda hazırlanan mercimek, yayla, domates, tavuklu şehriye ve ezogelin çorbaları, öğrencilere taze ekmekle birlikte sunuluyor.

 
Sabah ayazında sıcak çorba

Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bu günlerde İzmirli öğrenciler,  07.30 ile 09.00 saatleri arasında dağıtılan sıcak çorbayla ısınıyor. Üniversiteliler, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden bir hayli memnun. Özellikle de sabah ilk derse yetişme telaşıyla kahvaltı yapma fırsatı bulamayanlar… Ücretsiz sıcak çorba, yurtlarda ya da öğrenci evlerinde kalan ve ev yemeklerinin tadını özleyenler için de bulunmaz bir fırsat sunuyor. Proje üniversite öğrencilerini hedeflese de, ev tipi sıcak çorbanın kokusu, işe giden vatandaşları da cezbediyor.