Bornova Belediyesi ile Kolektif Kültür Derneği'nin birlikte düzenlediği, Avrupa Birlii'nin de maddi destek sağladığı 'Rengarenk Proje' Bornova'nın Altındağ semtinde dar gelirli ve eğitilebilir engelli gençlere yeni bir ufuk açacak. Bugün başlayacak proje çalışmalarında etkinlikler 31 Nisan'a kadar sürecek. Etkinlikler kapsamında gençlere drama, tema, dans, müzik, tiyatro ve kukla eğitimleri verilecek. Eğitime katılanların 4 ay sonunda sahne gösterisi sağlayacak seviyeye gelmesi planlanıyor.

Altındağ Rekreasyon Alanı Yıldız Kenter Sahnesi'nde verilecek derslerde gençler hayatlarında önemli bir değişim sağlayabilecek. Ayrıca gençlerin sosyalleşmeleri, kendilerini anlatabilmeleri aile ve çevreleriyle etkili iletişim kurabilmeleri, kendilerinin ve başkalarının farklılıklarını olduğu gibi kabul edebilmeleri, birlikte çalışma ve ürün elde edebilme becerileri kazanmaları da hedefleniyor. Ailelerin ve gençlerin psikolojik ve sosyal gelişimi ile ilgili uzmanların çalışmaları da olacak. "Rengarenk Proje" olarak adlandırılan çalışmalara, üniversiteli gönüllü öğrenciler de destek verecek.

Hayatları değişecek

Fiziki projelerin yanında bu tür sosyal ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bu alandaki projelerimizi Bornova'nın değişik noktalarında hayata geçiriyoruz. Altındağ'da uygulanacak bu projemizden de maddi durumu yetersiz ya da eğitilebilir engelli gençler yararlanacak. Belki de hayatlarını değiştirme fırsatını yakalayacaklar. Bu tür projelerimiz devam edecek" dedi.