Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, fakülte ve meslek yüksekokulunun dekan ve bölüm başkanları, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Gökoğlu ve Yaşar Topluluğu'nun  üst düzey yöneticileri katıldı.

52 öğrenciden 4 bin 600 öğrenciye

Toplantının açılışında konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 2001 yılında Yaşar Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Yaşar Üniversitesi'nin 52 öğrenciyle başladığı yolculuğu bugün 4 bin 600 öğrenci ve 327'si akademik olmak üzere 524 çalışanıyla sürdürdüğünü belirterek, "Uluslararası standartlarda eğitim alan öğrencilerimiz kendilerini yarının lideri olarak görmekte ve mesleklerinde başarılı ve sorumlu bireyler olarak yetişmektedirler. Üniversitemiz bugün 7 fakülte, meslek yüksekokulu, yabancı diller yüksekokulu, sosyal bilimler ile fen bilimleri enstitüleri  ile sayılı yükseköğretim kurumlarından biri haline gelmiştir.  Üniversitemizin öğretim kadrolarında Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış üniversitelerinden bünyemize katılan bilim insanlarının sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

Uluslararası alanda tanındık


Uluslararası ölçekte iddialı ve başarılı sonuçlar almaya devam ettiklerini ve AB Araştırma ve Proje Kollar'ından aldıkları fonların toplamda 1 milyon 80 bin Euro'ya ulaştığı söyleyen Yiğitbaşı, "Geçen yıl Erasmus performansı açısından Avrupa'nın en cazip 20 üniversitesi arasında yer alan tek Türk üniversitesiydik. Bu yıl Türkiye'nin kazandığı 13 yoğun program projesinden 5 tanesini Yaşar Üniversitesi kazandı. Bologna Süreci'nde de diploma eki denkliği alabilen 14 Türk üniversitesinden biriyiz" diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi mezunlarına iş imkanı

Yaşar Üniversitesi'nin uluslararası kalitede eğitim alan öğrencileri ve mezunları, en  son teknolojik imkanları, uzman akademik kadrosu, araştırma ve proje iddialarının topluluk şirketleriyle de çok yakın çalışma olanakları sağlayacağına inandıklarını söyleyen Yiğitbaşı,  "Lisans ve ön lisans programlarına Yaşar Üniversitesi'nin tecrübeli yöneticileriyle işbirliğiyle öğretici uzman desteği verilebilir. Üniversitenin bölümlerindeki öğrencilerin staj programlarına grup şirketlerimiz aracılığıyla destek verilebilir. Başarılı mezunlarımıza şirketlerimizde istihdam önceliği ya da  kolaylığı  sağlanarak şirketlerimize değerli insan kaynağı yetiştirilebilir. Yine şirketlerimizin insan kaynağı ve yönetici adayı gelişimi için üniversitemizin yüksek lisans, doktora ve meslek gelişimi sertifika programlarından yararlanılabilir. Topluluğun, kültürel ve sanatsal etkinliklerinde üniversitemizle sürdürdüğü işbirliği yine çeşitlendirilerek yaygınlaştırabilir. Bu toplantının amacı neler yapılabileceğini birlikte gözden geçirmek" diye konuştu.

Akademisyenler görüşlerini sundu

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da, ön lisans, lisans, doktora dereceleri veren programlarının yanında, YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) gibi akademik eğitim programlarının dışında eğitim verebilen birimleri ile  araştırma, geliştirme faaliyetlerini yürüten birimlerinin bulunduğunu belirterek,  birçok alanda işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. Toplantıda daha sonra dekanlar ve bölüm başkanları, ilgili bölümlerle ilgili yapılabilecek işbirliği konularında görüşlerini sundular.