Erciş ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği, düzenlenen coşkulu törenle Bornova Kazım Dirik Mahallesi’nde açıldı. İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Yılmaz Gürbüz ve Karabağlar Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan’ın da katıldığı açılış töreninde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da hazır bulundu.

Açılış törenindeki konuşmasında Van depreminin hemen ertesi günü bölgeye gittiğini hatırlatan Sındır, yöre halkının o ortamda bile gösterdiği sevgi ve misafirperverliğini takdirle karşıladığını söyledi. Başkan Sındır, ‘‘Bu derneği sahiplenerek büyütüp yaşatmanız gerekiyor. Bu anlamda Bornova Belediyesi olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız. Siz artık Ercişli ve Vanlı olduğunuz kadar Bornovalısınız, İzmirlisiniz’’ diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür eden Erciş doğumlu İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, ‘‘Sayın Başkan depremden hemen sonra bir yardım kampanyası başlattı. Sıcağı sıcağına bölgeye gidip, acımızı paylaştı. Bu anlamda bizde çok özel bir yere sahip. Bornova’da da hemşerilerimizle hep sıcak ilişkiler içerisinde’’ dedi.

Açılışta renkli görüntüler

Erciş ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz İzgi ise içerisinde kütüphanesi de bulunan derneğin herkese açık olduğunu söyledi. İzgi, kim ve nereli olursa olsun kardeşlik duyguları içerisinde kapılarına gelen kimseyi geri çevirmeyeceklerini ifade etti.

Derneğin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Folklor ekibi davul zurna eşliğinde yöreye özgü oyunlardan örnekler sundu. Misafirler, açılış kurdelasının kesilmesinden sonra hep birlikte Van yöresine özgü ürünlerden oluşan kahvaltı sofrasına oturdu.