Aykut Polatlı-Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka yönetiminin geçtiğimiz gün, Şampiyonluk kupası ile Ankara'ya giderek önce AKP Genel Merkezi'ni, ardından da Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi ilçeyi karıştırdı. Pınar Karşıyaka taraftarları, takımın sosyal medya hesaplarında ziyaretle ilgili tepki gösterdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, ziyaret için davet almadığını belirterek, Kulüp Başkanı Ali Erten'e tepki gösterdi. 'Sporu siyasete bulaştırmamak gerekiyor. Bunlar yanlış işlerdir' diyen Akpınar, "Spor kulüpleri herhangi bir kişinin, herhangi bir siyasal görüşün, farklı tercihlerin toplandığı yerler değildir. Spor kulüpleri ve sanat, siyasetin üstünde olan dallardır. Sporu, siyasete bulaştırmamak gerekiyor. Bunlar yanlış işlerdir. Kulüp başkanımızdan şunu isterdim; AKP İl Başkan Yardımcısı varsa, CHP'nin, MHP'nin ve diğer partilerin il başkan yardımcıları da olması gerekirdir. Bu kentin belediye başkanı davet edilmediyse madem, diğer partilerin il başkan yardımcıları da olmaması gerekirdi. Ben konuyu üzülerek takip ediliyorum. Umarım arkadaşlar konuyu düzeltir. 103 yıllık spor kulübü hiç kimsenin olmamıştır. Kulübümüz kimselere de peşkeş çekilmemiştir. Yöneticilerin daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Kupa siyasi amaçla kullanılıyor

Meclis toplantısında söz alan CHP'li Meclis üyesi Yücel Çağatay, Pınar Karşıyaka'nın 28 yıl sonra gelen şampiyonluğunun siyasi amaçla kullanıldığını belirterek, "Pınar Karşıyaka Basketbol takımımızın şampiyon olması hepimizi çok gururlandırdı. Ancak bir spor adamı olarak son günlerde bu kupanın siyasi amaçla kullanıldığını gözlemliyorum. Bu konuda gerçekten üzülüyorum. Karşıyaka Spor Kulübü armasında ay-yıldız taşıma onuru verilmiş Türkiye'deki, üç kulüpten birisidir. Fakat Karşıyaka Spor Kulübü siyasetin içerisine hiç bu kadar girmemişti. Şampiyonluk kupası elden ele dolaşıyor ve siyasi parti genel merkezlerine götürülüyor. Bu kadar olmasına içim kan ağlıyor." diye konuştu.

Özuslu: Karşıyaka'nın başı neden davet edilmedi?

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, 'Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyaka Klubü'ne katkısı ortadadır. Neden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar dahil edilmiyor. Klubün adı Karşıyaka değil mi?' diye sordu. Özuslu, bunun sorumlusu olarak da Karşıyaka Klubü Başkanı Ali Erten'i işaret ederek 'Siz gömleği yanlış şekilde iliklemeye başlarsanız sonuna kadar da yanlış iliklersiniz' dedi.
Özuslu, Kupayı alıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyaret eden Karşıyaka Kulübü yöneticilerinin bulunduğu gruba Karşıyaka İlçe Başkanı'nın, Karşıyaka Basketbol takımının sponsoru Pınar'dan, destek veren Yaşar Holding'den yetkililerin yaşayan eski başkanların ve bulunmamasını vefasızlık olarak görüldüğünü söyledi.

Karşıyaka'yı AKP mi kurdu?

Ziyarette gözüken duruma tüm Karşıyakalıların karşı çıktığını da belirten Özuslu grupta bulunan AKP'li isimlere de atıf yaparak, 'Karşıyaka AKP ile mi başladı. 100 yıllık kulüp. Bunu yapmamalıyız, yazıktır. Kulübe de haksızlıktır. Bunlar doğru şeyler değil. Siz gömleği yanlış şekilde iliklemeye başlarsanız sonuna kadar da yanlış iliklersiniz. Bunun sorumlusu kulüp başkanıdır.  Bu sadece ahde vefayla ilgili değil, sorumsuzluktur da. Hepimiz Karşıyaka için çalıştık. Cumhurbaşkanı'na gideceksek tüm Karşıyakalılar olarak gitmeliydik. Bu yüzden bu ziyaret amacına ulaşmamış bir ziyaret olarak kalacaktır' dedi. Pınar Karşıyaka'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesiyle ilgili fotoğraflar, takımın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Pınar Karşıyakalı taraftarlar, sosyal medyada yazdıkları yorumlarla ziyareti yanlış bulduklarını ifade ederek takım yönetimine tepki gösterdi.

Serter: Ziyaret gereksiz

CHP İl Başkanı Bedri Serter ise konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak ziyaretin gereksiz olduğunu söyledi, 'Ben siyasetçiyim siyasi olarak konuya bakarsam ziyaret doğru değil. Fakat biliyorsunuz ki spor kulüpleri özel kuruluşlar istedikleri kişileri ziyaret edebilirler. Kalkıp da CHP İl Başkanlığı'ndan ya da herhangi bir parti başkanığından izin alarak gidecek değiller. Sadece siyasi olarak gereksiz bulduğumu söyleyebilirim. Kluplerimizin, iç işlerine, dış işlerine karışma şansımız yok' diye konuştu.