Y.Ö., travma nedeniyle ailesi tarafından geçen 17 Ocak’ta Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Servisi’ne yatırıldı. Y.Ö., hastanede, psikolojisinin bozulduğunu fark eden ailesiyle kendisiyle ilgilenen doktora, geçen 2 yıl içerisinde en az 300 kez tecavüze uğradığını söyledi. Y.Ö.'nün anlattıkları üzerine şoke olan doktor, durumu polise bildirdi. Araştırma başlatan Çocuk Şube Müdürlüğü ve Ahlak Büro Amirliği ekipleri, konuyu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bildirdi.

Savcılık, tedavisinin ardından 1 Şubat’ta Y.Ö.'nün psikolog ve avukatı eşliğinde ifadesini aldı.

300 KİŞİYLE İLİŞKİYE GİRDİ


Zaman zaman başından geçen olayları ağlayarak anlatan Y.Ö., 6 kardeş olduklarını, babasının inşaatçı, annesinin ise ev kadını olduğunu söyledi. İlköğretim 8'inci sınıfta okulu yarım bıraktığını anlatan Y.Ö., verdiği ifadesinde, “İki yıl önce 21 yaşlarında, adını bilmediğim bir erkekle arkadaşlık etmeye başladım. Bir gün Ege Üniversitesi Hastanesi civarında ağaçlık yere gittik. Burada kendi rızamla cinsel ilişkiye girdim. Bunun karşılığında bana bu kişi 30 lira verdi. Bu ilişkiden sonra kendisini bir daha görmedim. Şu anda görsem de tanımam. İki yıldan beri en az 300 erkekle ilişkiye girdim. Kullandığım cep telefonu numarasını ilişkiye girdiğim erkeklere verdim. Onlar beni bu numaradan arıyor. Onların araçlarına binip istedikleri yere gidiyoruz” dedi.

ZEKA DÜZEYİNDE GERİLİK

İfade sırasında hazır bulunan psikolog ise mağdurun fiziki görünümünün yaşıtları ile uyumlu, ancak zeka kapasitesi bakımından yaşıtlarından geri olduğu yolunda rapor verdi. Savcılık ifadeden sonra Y.Ö.'yü Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Savcılık talimatıyla mağdurun en son Kemalpaşa İlçesi'nde 3-4 kez birlikte olduğu ve cep telefonu numarası olan evli Y.A., polis tarafından yakalandı. Olayı soruşturan savcıya ifade veren Y.A., suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen börekçi Y.A. tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Y.A. hakkında 'Çocuğun basit cinsel istismarı, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar' suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle, Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Savcı hazırladığı iddianamede mağdur Y.Ö.’nün ailesiyle çatıştığını, 1.5 yıldır sokaklarda para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini, kendini kız gibi hissedip, erkeklerden hoşlandığını, homoseksüel eğilimleri olduğunu, tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Yaşı ve ruhsal özellikleri nedeniyle yaşadığı homoseksüel nitelikteki cinsel ilişkilere kendisi rıza gösterse bile erişkin erkekler tarafından kullanılıp, cinsel istismara maruz bırakıldığını kaydetti. Sanığın Y.Ö. tarafından teşhis edildiğine de değinen savcı, her ne kadar mağduru cep telefonundan aramadığını söylese de 15 gün içerisinde 13 kez aradığının saptandığını belirtti.

Mağdur Y.Ö.’nün babası O.Ö. de savcılık aşamasında verdiği ifadesinde, “Oğlum 8'inci sınıf’a kadar okudu. Daha sonra gitmek istemedi ve okulu bıraktı. Haziran 2011 tarihinden itibaren geceleri evden kaçmaya başladı. Bornova'da bulunan Küçükpark’ta, Pınarbaşı yolu üzerinde 15-20 defa kendi başına yol boyunca gidip gelirken bulup eve getirdim. Bazen de polisler bulup eve getirdi. Oğlumla ilişkiye giren sanıkların hepsinden şikayetçiyim” dedi.

Sanık Y.A.’nın, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarılacağı belirtildi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Olay soruşturan savcı, mağdurun kullandığı cep telefonunun incelemeye alınmasını, iddia ettiği gibi iki yıl içerisinde 300 erkekle birlikte olmuşsa kalan 299 kişinin telefon numaralarının ve kimliklerinin belirlenmesini istedi. Bunun üzerine polis, GSM operatörlerine ve TİB'e (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) yazı yazıp, belirtilen yıllarda mağdurun kullandığı cep telefonunu arayan numaraların bildirilmesini istedi.