İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım kurumlarından olan ESHOT'un Genel Müdürü Raif Canbek, geçen pazartesi günü akşam saatlerinde, Karşıyaka ilçesindeki evine girmek üzereyken, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Yüzünden yaralanan Canbek, olayı gören komşuların ihbarı üzerine gelen ambulansla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada çekilen beyin tomografisinde herhangi bir sorun çıkmayan Rafi Canbek, yüzüne dikiş atılmasının ardından taburcu edildi.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 17 yaşında bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin Çocuk Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinden yola çıkan polis, azmettirici olabileceği şüphesiyle Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası'nın ESHOT Genel Müdürlüğü'ndeki temsilcisi İbrahim P.'yi gözaltına aldı. İbrahim P., Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ ADLİYEDE

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek'e, evine doğru yürüdüğü sırada yumruklu saldırıda bulunulmasıyla ilgili olarak yakalanıp gözaltına alınan 17 yaşındaki şüpheli, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Azmettirici olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan Genel-İş Sendikası'nın ESHOT Genel Müdürlüğü'ndeki temsilcisi İbrahim P. de emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

SENDİKA TEMSİLCİSİ DE TUTUKLANDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek'e, evine doğru yürüdüğü sırada yumruklu saldırıda bulunulmasıyla ilgili olarak yakalanıp gözaltına alınan 17 yaşındaki şüphelinin ardından, Genel-İş Sendikası'nın ESHOT Genel Müdürlüğü'ndeki temsilcisi İbrahim Pamuk da tutuklandı. İbrahim Pamuk'un daha önce bir toplantı sırasında Canbek ile tartıştığı, olayın bundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

SENDİKAYLA İLİŞKİSİ KESİLDİ

Genel İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, konuyla ilgili olarak Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği binasında açıklama yaptı. İbrahim Pamuk'un yönetim kurulu kararıyla sendikayla ilişkisinin kesildiğini vurgulayan Yıldız, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yıldız, bu tür olayların sendikal haklar ve mücadelelerle hiçbir alakasının olmadığını belirterek, "Yaşanan olayda sendikamızın adının geçmesi, kurumumuzun ve şubemizin demokrasi, insan hakları, barışın savunulması ve şiddete karşı mücadele çizgisine haksızlıktır" dedi.