47 yaşındaki öğretmen İsmail Engin E. (47), 22 yıllık eşi ve meslektaşı, iki çocuğunun annesi 42 yaşındaki Gülen E.'nin, internet üzerinden MSN'den görüştüğü erkeklerle kendisini aldattığını öne sürerek boşanma davası açtı. Eşinin MSN görüşme kayıtlarını da delil olarak sunan İsmail Engin E., artık birlikte yaşamalarının mümkün olmadığını belirterek, 75 bin lira da manevi tazminat istedi.

Eşinin hayal dünyasında yaşadığını öne sürüp, iddiaları reddeden, mahkemeye MSN kayıtlarının sunulmasının da suç olduğunu savunan Gülen E. de boşanmak için karşı dava açtı. Öğretmen Gülen E., avukatı Serap Demir aracılığıyla açtığı davada 15 bini maddi, 25 bini manevi olmak üzere toplam 40 bin lira tazminat ile kızları 15 yaşındaki S.E. için de aylık 750 lira nafaka istedi.

"GÖRÜŞTÜĞÜM LİSE ARKADAŞIM"


Gülen E., boşanma dilekçesinde, eşinin evlilikleri boyunca sorumluluklarını yerine getirmediğini, onur kırıcı cinsel istekleri ve saplantıları olduğundu iddia etti. Gülen E. ayrıca, "Liseden arkadaşım olan ve uzun yıllardır görüştüğüm arkadaşımla yaptığım MSN yazışmalarını mahkemeye delil olarak sunması hem suç, hem de inandırıcı değil. Kendisi ortak aldığımız 600 bin liralık evde oturuyor ben ise şu anda kızım ile birlikte kirada oturuyorum. Evlilik birliğini yıkan taraf asıl kendisidir" dedi.

Eşinin dile getirdiği, onur kırıcı cinsel istek ve saplantısı olduğu iddialarını reddeden öğretmen İsmail Engin E. ise verdiği cevap dilekçesinde, "Böyle yaşamak istemiyorum. Benim hayatım karardı. Birlikte yaşamamız artık imkansız. 75 bin lira da manevi tazminat istiyorum" dedi.

OĞLU DA DAVA AÇTI

Boşanma davası sürerken, bu kez de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Yakın Doğu Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki oğlu Fuat E. aylık 1000 TL nafaka talebiyle annesine dava açtı.

Oğluna maddi ve manevi destek verdiğini, kendisinden habersizce nafaka davası açmasına çok kırıldığını belirten Gülen E., "Bugüne kadar oğluma ve kızıma maddi ve manevi her şeyimi verdim. Üniversitede okuyan oğlumun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım. Her ay hesabına gücüm yettiğince para yatırdım. Kendisi hem okuyor, hem büyük bir şirkette çalışıp para kazanıyor" dedi. Kendisine dava açmasını içine sindiremediğini söyledi.

Açılan davalar, İzmir 6'ıncı Aile Mahkemesi'nde birleştirildi. Taraflar, yargılama sonunda mahkemenin vereceği kararı beklemeye başladı.