Buca İlçesi'ndeki olay geçen 22 Kasım'da, Doğuş Caddesi 4 numaradaki apartmanda meydana geldi. Psikolojik sorunlarının bulunduğu belirtilen M.Ö., cinnet getirip, çocukları 6 yaşındaki Yahya Vecdi Ö. ve 7 yaşındaki Asya Ö.'yü vücutlarının değişik yerlerinden defalarca bıçaklayıp, birinci kattaki evlerinin balkonundan beton zemine attı. Ağır yaralanan iki kardeş hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamlarını yitirdi. Cinnet getiren anne M.Ö., önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü, ardından da adliyeye sevk edildi. Tutuklanan M.Ö., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

Çocuklarım şeytan

Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı'ya ifade veren M.Ö., "Zaman zaman birileri bana birşey söylüyor, 'Şunu yap, bunu yap' diyorlardı. Çocuklarım olan Asya ve Yahya Vecdi'ye karşı, içimdeki şeytan 'Onları vur, bıçakla. Sustur onları diyordu. O sesi dinleyip onlara bıçakla vurdum. Onlara birşey olmadı. Şimdi babalarını yanında olmalılar. Hatta ben içimdeki sesi dinleyip kocam Vahap'ı da bıçakladım. Çocukları balkondan attığımı hatırlıyorum. Eşime de çok saldırıyordum. Eltim N. bana büyü yaptı. Bana yaptığı büyü ölüm büyüsüydü. Yatak çarşaflarının içerisine yaptığı büyülü maddeyi sürmüş. İ. de aynısını yapmıştır" dedi.

Eşim tedavi görsün

İki çocuğunu canavarca bir hisle öldürmekle suçlanan eşinden şikayetçi olmadığını belirten Vahap Ö. ise, "Eşim hasta birisi. Böyle kötülük yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Onun tedavi olmasını istiyorum" dedi.

Psikotik bozukluk

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı, sanık hakkında 'Kasten öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Yağlı hazırladığı iddianamede olayın oluşunu anlatıp, sanık hakkındaki sağlık raporlarına da yer verdi. Yağlı, sanığa önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'psikiyatrik bozukluk' tanısı konularak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini, buradan gelen sağlık kurulu raporunda 'Psikotik bozukluk' tanısı konulduğunu belirtti. M.Ö.'nün, kötülük görme sanrıları, 'çocukların şeytan, öldür' diyen işitsel halisülasyonlarına uyması, büyü yapıldığını ve şeytanlar tarafından yönetildiğini düşünmesi gibi paranoid sancılar, depresif duygulanmalar şeklinde tezahür eden 'psikotik bozukluk" sonucu, canavarca hisle 2 çocuğunu öldürdüğünü vurguladı. Sağlık kurulu raporu ve delillerin takdirinin mahkemeye ait olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. Yargılama aşamasında M.Ö.'nün, akıl hastası olduğu sonuç ve kanaatine varılması halinde, koruma ve tedavi amaçlı olarak güvenlik tedbirine karar verilmesini istedi. Sanık anne M.Ö.'nün, önümüzdeki günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacağı belirtildi.