Dernek çalışmaları hakkında Başkan Selvitopu'na bilgiler veren ve yeni görevinden dolayı Başkan'ı kutlayan dernek yönetimi, siyasetçilerin, belediye başkanlarının da örgütlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediye başkanlığının zor bir görev olduğuna vurgulayan Başkan Selvitopu da belediye başkanlarına milletvekillerinde olduğu gibi bazı güvencelerin verilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği'nin Kurucu Başkanı ve Bornova eski Belediye Başkanı Cengiz Bulut, İkinci Başkan ve Eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karabağlar Belediye Başkan'ı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret ettiler. Ziyarete Eski Bornova Belediye Başkanı Ali Sözer, Eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Eski Zeytindağ Belediye Başkanı Ümit Nuri Çiftçi ile Eski Beydağ Belediye Başkanı Mehmet Emin Girgin de katıldı.

Başkan Bulut, derneğin örgütlü bir topluluk olmayan belediye başkanları için çok önem taşıdığını belirtti. Türkiye'de siyasetçilerin korunması gerektiğine de değinen Bulut, "Belediye başkanlarının görevleri bitince ellerinde hiçbir şey kalmıyor. Derneğimiz bu başkanlara özlük hakları ve hukuki konular gibi alanlarda destek oluyor. Daha da önemlisi başkanlar kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Biz eski ve yeni belediye başkanlarının sendikasıyız" dedi.

Dernek önemli görev üstlendi

Derneğin kurulmasıyla belediye başkanlarının çok eksik olan bir yanının tamamlanmış olduğunu belirten Selvitopu, geçmişte görev yapan belediye başkanlarının tecrübelerinden, görüş ve önerilerinden faydalanarak birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Başkan Selvitopu , "Başkanlık sıfatını taşırken insanlar başkanlara daha farklı davranıyor, başkanlık görevi bittikten sonra ise daha farklı davranılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Belediye başkanlığı zor bir görev. Başkanlara da milletvekillerinde olduğu gibi güvenceler verilmeli. Bu bağlamda dernek önemli görevler üstlenmiş. Ben de bu derneğe elimden gelen katkıyı sağlayacağım. Sizlerin tecrübelerinden ve görüşlerinden yararlanarak birlikte hareket edeceğiz. Birlikte hareket etmenin, örgütlenmenin bize her zaman faydası olur" diye konuştu.