Cinsel saldırıdan 3 yıl 1 ay 15 gün, cinsel tacizden 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan kaymakamın taciz cezası ertelenirken, cinsel saldırı cezası ertelenmedi. Yargıtayın onaması üzerine, kararın uygulanması için dosya infaz kalemine gönderildi.

Zeynel Abidin Müfit Yavuz, Güzelbahçe’de 2004’ten 2007’ye kadar kaymakamlık yaptı. Bu sırada iki sekreterine cinsel saldırıda ve tacizde bulunmakla suçlandı. Hakkında İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı, sonrasında emekli oldu.

SEKRETERLER ANLATTI


Kaymakam Yavuz ile iki yıl çalışan sekreter Ö.T. mahkemede verdiği ifadede şunları anlattı:

"Kaymakamın tacize varan iltifatları ve birlikte olma tekliflerinden bunalmıştım. Cep telefonuma 'Teninin kokusunu, sana sarılmayı, saçının yumuşaklığını özledim' diye mesaj yolluyordu. Bir gün odasına girdiğimde kaymakam başının ağrıdığını söyledi. Başını ovmamı istedi. Beni koltukta yanına oturtup bacaklarımı okşadı. Koltuktan düştüm. Kalkmaya çalışırken beni kendisine çekti. Ensemden tutup, dudağımdan zorla öptü. Bu sırada pantolonumu indirmeye uğraştı. Savcılığa gidip şikayetçi oldum."

Kaymakamın daha önce sekreterliğini yapan F.E. de, "Kaymakam Bey bilgisayarda sürekli uygunsuz film izliyordu. İzlerken bir eli pantolonunun içindeydi. Kendisine kadın bulmamı istedi. Kadın bulamazsam gerginliğini benim gidermemi söyledi. Yapmayınca beni görevden aldı" diye ifade verdi.

Eski kaymakam Yavuz ise savunmasında komplo kurbanı olduğunu söyleyip, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Mahkeme Yavuz’u cinsel saldırıdan 3 yıl 1 ay 15 gün, cinsel tacizden 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Taciz cezası ertelendi, cinsel saldırı cezası ise ertelenmedi. Taraflar kararı temyiz için Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını onadı. Bunun üzerine Mahkeme de, kararın infazı için dosyayı İnfaz Savcılığı Kalemi’ne gönderdi. Eski Kaymakam Yavuz’un cezaevine girip cezasını çekeceği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI

Zeynel Abidin Müfit Yavuz, silahlı saldırıda yaralanan Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt'a, hayatının tehlikede olduğunu bildirmesine rağmen, 'Kaymakamlık seni korumak için kurulmadı' dediği gerekçesiyle İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'görevi ihmal' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Bin 500 TL paraya çevrilen bu ceza, eski kaymakam Yavuz ve Başkurt tarafından temyiz başvurusunda bulunulmayınca kesinleşmişti.