Yaklaşık 6 ay önce 17 yaşındaki Zeynep K. ile nişanlısı A.E., anlaşamadıkları için ayrıldı. Nişanlısından ayrılan Z.K., 10 gün önce Mustafa Ç.'ye kaçtı. Evlenme hazırlıkları içinde oldukları öğrenilen çift, eski nişanlı dehşeti yaşadı. Ayrıldığı Z.K.'nin başka birine kaçtığını öğrenip gururuna yediremeyen A.E., pazarcı olan babası K.E. ile akrabalarından oluşan yaklaşık 15 kişi, Mustafa Ç.'nin oturduğu mahalleyi pompalı tüfek ile bastı.

Ömer Lütfü Akat İlköğretim Okulu 2'inci sınıf öğrencisi yeğeni Enes Alpağat'ı (8) motosikletle evine bırakmak için 2. Kadriye Mahallesi 690 Sokak üzerinden geçtiği sırada Mustafa Ç.'ye, iddiaya göre, kendisini bekleyen 15 kişilik gruptan ateş açıldı. Mustafa Ç. yokuş yukarı motosikletle kaçarken, peşinden koşturan grup da arkasından pompalı tüfek ve tabanca ile ateş etmeyi sürdürdü.

ÇOCUKLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ


Tüfekten çıkan saçmalar motosikletin arkasında oturan Mustafa Ç.'nin yeğeni Enes Alpağat'ın kalçası ile koluna isabet etti. Saçmalar ayrıca okuldan evine giden Ömer Lütfü Akat İlköğöretim Okulu 6'ınca sınıf öğrencisi Murat İşler'in (13) ayağına ve dedesi Selahaddin Demirtaş (50) ile kaldırımda oturan Seher Belten'in (4) bacağına isabet etti. Seker kurşun ve saçmalar çevredeki evlerin duvarı ile park halindeki bir kamyonun camına isabet ederek zarara da yolaçtı.

Mahallede dehşet saçan silahlı saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Yaralanan 3 çocuk ise yakınlarınca İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan yaralı çocuklardan Seher Belten, ambulans ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Üç çocuğun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

YA OKUL ÇIKISI OLSAYDI


Olay nedeniyle korktuklarını belirten mahale sakinleri saldırganların ateş açtığı sırada önünde gerçekleşen Beş Tepeler Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin öğrencilerinin dışarıda olmamasının olası bir facianın önüne geçtiğini vurguladı. Yaşadığı dehşet dakikalarını anlatan yaralılardan Seher Belten'in dedesi Selehaddin Demirtaş, "Rastgele ateş açtılar. Ya torunumun kafasına isabet etseydi. Kim hesap verecekti" dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayın ardından kaçan saldırganlarla ilgili çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu olayla ilgili K.E., O.E., V.D., S.D. ve A.E. adlı 5 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar Emniyet'e götürülürken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.