Serkan Sakin, 27 Ocak 2017'de Dikili ilçesindeki yazlıklarında zodyak bot ve motorunun çalındığını fark edince durumu polise bildirdi.

Yazlığa gelip inceleme yapan polis ekipleri, herhangi bir bulguya rastlamadı.

Çalınan bot ve motorunun internetten elden çıkarılabileceğini düşünen Sakin, bir süre sonra 2. el ürünlerin satıldığı sitelere üye oldu. Bir alışveriş sitesinde fotoğraf ve seri numarasından çalınan bot ve motoruna rastlayan Sakin, zanlı ile alıcı gibi davranarak pazarlık etti.

Anlaşma sonrası durumu polise bildiren Serkan Sakin, satış işleminin gerçekleşeceği adreste zanlı O.B'yi suçüstü yakalattı.

Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanan sanık hakkında "kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme" suçlarından dava açıldı.

Dikili 1. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan O.B, 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.

"Motorun bize nasipliği yokmuş"

Serkan Sakin yaptığı açıklamada, çalınan malzemelerin internetten satılma ihtimalini düşünerek bütün 2. el alışveriş sitelerine üye olduğunu söyledi.

Hırsızlık olayından yaklaşık bir ay sonra bot ve motorunu internet sitesinde gördüğünü belirten Sakin, şöyle konuştu:

"Üzerindeki iz ve seri numarasından her şey görünüyordu. Fotoğrafı yakınlaştırdığımda bana ait olduğunu iyice anladım. Sonra internete koyan kişiyi telefonla aradım. Ardından sıkı bir pazarlığa oturdum. Pazarlık yapmadılar, tabi benimle zarar ederlermiş. Sonrasında anlaştık. Ben de durumu polise bildirdim. Polislerle adrese baskın yaptık. Zodyak botum ve motorum orada çıktı. Susuz çalıştırıldığı için arızalan motoru tamirciye verdim ancak o gün akşam o iş yerine de hırsız girmiş. Motorun bize nasipliği yokmuş."

Sakin, insanlara "oldu, biten bitti" diye işin peşini bırakmamalarını tavsiye etti.

Oğlu Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin davanın devam ettiğini anımsatan Sakin, "Ben bir botun peşine düştüm, hırsızı yakaladım ama asıl mesele Alperen Sakin'in servis içinde vefat ettiği söyleniyor, buna hala inanmıyoruz. Bulgular, çelişkili ifadeler o servisi göstermiyor. Ömrümün sonuna kadar savaşıp bu olayı gerekirse kendi başıma aydınlatacağım." dedi.