2014 yılında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ön hazırlıkları kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupa Veteranlar Atletizm Birliği (EVAA) yönetim kurulu yetkilileri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın konuğu oldu.

EVAA'nın Alman Başkanı Kurt Kaschke beraberinde; Polonyalı Başkan Yardımcısı Jerzy Krause, Hollandalı Genel Sekreter Rene Hondelink, Fransız Teknik Direktör Jean Marcel Martin, İtalyan Teknik Direktör Nicola Maggio, Fransız sayman Jean Thomas, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı ve TAF Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Kurtcan, Organizasyon Genel Koordinatörü ve TAF Dış İlişkiler Sorumlusu Can Korkmazoğlu, İZMAK Başkan Yardımcısı Osman Tartılacı Başkan Tartan'ı ziyaret ederek İzmir ile ilgili izlenimlerini paylaştılar.

EXPO için büyük fırsat   


EVAA'nın Alman Başkanı Kurt Kaschke, İzmir'i ve tesisleri çok beğendiklerini belirterek, "Karşılaşmaların yapılacağı tesislerin teknik altyapısı çok güzel. İzmir'in EXPO yarışı için iyi tanıtım fırsatı olacağına inanıyorum. Şampiyonanın İzmir'de olması bizi mutlu etti" diye konuştu.
Başkan Tartan, konuklara İzmir hakkında bilgiler verdikten sonra, "İspanya ve Yunanistan gibi güçlü rakiplerimizi geride bırakarak veteran şampiyonasını İzmir'e almak bizim için büyük gurur kaynağı. Çok iyi geçeceği konusunda şüphem yok. Binlerce kişi İzmir'i tanıyacak. Sporun dostluk ve kardeşlik çatısı altında buluşacağız. Bu buluşmadan İzmir turizmi ve ekonomisi de kazançlı çıkacak" dedi. Tartan, EXPO 2020 için de bir yatırım olacağını söyledi.

Kayıtlar başladı

Avrupa Veteranlar Şampiyonası tek yıllarda salonda, çift yıllarda ise pistlerde yapılıyor. 19-24 Mart 2013 tarihlerinde İspanya'nın San Sebastian kentinde düzenlenecek olan Veteranlar Avrupa Salon Şampiyonası'nın sporcu kayıtları 17 Eylül'de başladı, 11 Ocak 2013'ta sona erecek. Avrupa Veteranlar Pist Şampiyonası ise bu yıl 16-25 Ağustos tarihlerinde Almanya'da gerçekleştirildi. Ağustos 2014'te yapılacak şampiyona için sporcu ve aileleri ile birlikte 20 bin kişinin İzmir'e gelmesi bekleniyor.