Ödemiş Belediyesi Mayıs ayında hizmete sunduğu iki araçla ve sağlık personeliyle ilçe sınırları içinde evde bakım hastalarının, engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların; tansiyon ölçme, pansuman, kişisel bakım, yatan hasta bakımı konusunda bilgilendirme hizmetleri vermektedir.

İlçe merkezi dışında 83 mahallesi bulunan Ödemiş'in 30 mahallesinde sabit aile hekimliği ve sağlık kuruluşu bulunmamakta fakat mobil sağlık hizmeti verilmektedir. 44 mahallesinde ise mobil sağlık hizmeti verilmemektedir. Önceliği bu mahallelere veren ekipler, bir ayda 74 mahallede 429 kişiye sağlık hizmeti verdi.

Hafta içi her gün merkeze uzak mahallelerde hizmet veren iki araç ve sağlık personelini, mahalle sakinlerinin enjeksiyon, pansuman, şeker ve tansiyon ölçme gibi küçük ihtiyaçları gideriliyor. Kırsaldaki mahallerde yaşayan vatandaşlar, sıklıkla kent merkezine gelemediklerini ve birçok kişinin sağlık sorununun belediyenin Evde Sağlık Hizmeti kapsamında çözüm bulunduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür ediyorlar.