Evka-4'te yepyeni  yürüyüş yolları ve yeşil alan düzenlemeleri yapılıyor. Barbaros Caddesi üzerindeki 1 kilometrelik yürüyüş yolunun parke taş döşeme işini tamamlayan Bornova Belediyesi, alanı yeşillendirip spor aletleri koyarak vatandaşların kullanımına sunacak.

İlçenin dört bir yanında fiziki projeleri ardı ardına hayata geçiren Bornova Belediyesi, Evka-4 Mahallesi'nde 1 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolunu vatandaşların hizmetine açmaya hazırlanıyor. Kent merkezine göre yüksekte yeralması nedeniyle serin ve esintili bir havaya sahip olan Evka-4'te, yürüyüş keyfi kısa sürede başlayacak. 1 kilometre uzunluğundaki ve 10 metre genişliğindeki yürüyüş yoluna 10 bin metrekare genişliğinde parke taş döşendi.

Sırada çevre düzenlemesi var

Yürüyüş yollarının tamamlanmasından sonra sıra çevre düzenlemesine geldi. Barbaros Caddesi'nin yanındaki alanda yeşilendirme ve ağaçlandırma çalışmaları da yapılacak. Ayrıca spor aletleri de yerleştirilecek. Düzenlemeler tamamlandığında vatandaşların akşam yürüyüşleri için keyifli bir parkur ortaya çıkacak.

Projeler yaşam kalitesini yükseltiyor

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyleyerek, "Evka-4 Mahallesi'ne yaptığımız bu yürüyüş yolu insanlarımızın nezih ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesini sağlayacak. Kısa sürede tamamlayacağımız yolumuzun burada yürüyüş yapacak vatandaşlarımızın sağlıklarına katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.