Kentin Çanakkale yönüne açılımını sağlayan Anadolu Caddesi’nde hayata geçirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine bu amaç için projelendirerek geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği tören ile temelini attığı Evka 5 Köprülü Kavşağı’nın yapımını hızlı tempoda sürdürüyor. İnşaatların yüzde 30 oranında tamamlandığı bu büyük yatırımda, Evka 5’e dönüş bağlantı yolunda istinat duvarları ile Anadolu Caddesi üzerindeki köprülü kavşak ayaklarının yapımı tamamlandı. Organize Sanayi Bölgesi bağlantı bölümünde ise betonarme imalatların yapımı sürüyor. 

Bu büyük proje için 26 milyon 331 bin TL’lik kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi,  yapım ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 40 milyon TL’yi bulan maliyetle yaşama geçireceği köprülü kavşağı önümüzdeki sonbaharda hizmete almayı planlanıyor.
Öte yandan yine Anadolu Caddesi üzerindeki kesintisiz ulaşım için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Ulukent Köprülü Kavşağı da hızla ilerliyor. Bu büyük yatırımın da önümüzdeki yılbaşında hizmete alınması planlanıyor.

Evka 5 köprülü kavşağı

Köprülü kavşağın hizmete alınmasıyla Evka 5’ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden yonca kavşak üzerinden geçiş yapabilecek. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi’ni kesmeden geçebilecekler. Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi kapsamında inşa edilen Egekent İstasyonu’na bağlanacak olan yonca kavşak, aynı zamanda buradaki aktarma istasyonundan raylı sistemi kullanan yolcuların şehre otobüsler ile dağılımını sağlayacak.