Uzun yıllar çocukları olmayan emekli işçi 68 yaşındaki Hasan Eryılmaz ile ev hanımı 51 yaşındaki Şehriban Eryılmaz çifti, 1997 yılında bir tanıdıkları aracılığıyla, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yeni doğan Fatma'nın evlatlık verilmek istendiğini öğrendi. Selçuk'a giden Eryılmaz çifti, 2 günlük Fatma bebeği mahkeme kararıyla Topal ailesinin rızasıyla evlat edindi. Fatma'nın gerçek annesi Saadet Topal'ı en son mahkemede gördüklerini söyleyen Eryılmaz çifti, kızlarının öz babası Mehmet Topal'ın zaman zaman evlerine gelip Fatma'yı ziyaret ettiğini, ancak 11 yıl önce hastalanarak hayatını kaybetiğini belirti. Hasan Eryılmaz, baba Topal'ın ölümünden sonra, kızları Fatma'yı, Selçuk, Menderes, Torbalı ilçelerinde yaşayan, en büyüğü 30, en küçüğü 13 yaşındaki, 2'si erkek 7 kardeşiyle tanıştırdıklarını ancak öz anne Saadet Topal'a bir türlü ulaşamadıklarını söyledi.

ANNESİNİ TANIMAK İSTİYOR


Üvey anne Şehriban Yılmaz, "Fatma küçüken öz ailesiyle kendisini evlatlık verdikleri için pek fazla görüşmek istemedi. Şimdilerde ise kızım bu durumu daha iyi anladığını belirterek, kardeşlerinden sonra annesi Saadet Topal ile de görüşüp tanımak istiyor. Saadet Topal, şimdilerde 50 yaşlarındadır. Hatırladığım kadarıyla buğday tenli 1.60-1.70 metre boylarında" dedi.

2 EVLATLIK KARDEŞİ DAHA VAR


Gerçek annesi Saadet Topal'a şimdiye kadar hiçbir şekilde ulaşamadıklarını ve annesine ait herhangi bir fotoğraf bulunmadığını söyleyen Fatma Eryılmaz, "İletişime geçtiğim kardeşlerim de öz anneme ulaşamıyor. Onlarda da fotoğraf yok. Gerçek annemi tanımak istiyorum. Beni doğuran kişinin kim olduğunu bilmek istiyorum. Evlatlık verilen iki kardeşlerim daha varmış, onları da tanımak istiyorum. Lütfen bilenler bize ulaşsın" diye konuştu.

Fatma Eryılmaz'ın öz annesi Saadet Topal'ın, eşinin ölümünden sonra Aydın'ın Söke İlçesi'nden bir erkekle birlikte yaşamaya başladığı, sonrasında izinin bulunamadığı belirtildi. İlk eşi Mehmet Topal'dan olan 10 çocuğundan 2'sinin daha evlatlık verildiği öğrenildi.