Doğu illerinden 20- 25 yıl önce göç edip, Çeşme’nin Ovacık Köyü Değirmendağ Mevkii’ne gelen 26 aile ev yapıp, yerleşti. Muhtardan aldıkları izinle evlerine elektrik ve su da bağlattı. Belediye 6 ay önce buradaki evlerin 1/25 bin ölçekli İmar Planı’nda tarım arazisinde kurulu olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Karar, bölgede evi olanlara tebliğ edildi. Belediye bugün sabah saatlerinde yıkıma başladı.

Yıllardır yaşadıkları evlerinin yıkılmasına tepki gösteren aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup, bugün saat 10.00 sıralarında Çeşme Belediyesi önünde toplandı. Grup, Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu ile görüşmek istedi. Belediye görevlileri Başkan Tütüncüoğlu’nun makamında olmadığını söyledi. Bunun üzerine grup, belediye binasına girmek istedi. Polis ve belediye çalışanları grubun önüne geçip, engel oldu.


BELEDİYEYİ TAŞLADILAR


Belediye binası önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda tekrar biraraya gelen grup, belediye çalışanına tepki gösterip, "Evlerimizi yıktırmayız" diye slogan attı. Ardından da belediye binasını taş yağmuruna tuttu. Belediyenin giriş tarafındaki camlar kırılırken, öfkeli kalabalık polis tarafından güçlükle sakinleştirebildi. Polisin uyarılarına rağmen kalabalık, dağılmayarak meydanda beklemeyi sürdürdü.

Evlerinin yıkılmaması için 6 aydır belediye başkanıyla görüştüklerini belirten Talat Yaşar, "Ancak tüm ikna çabalarımıza rağmen bir çözüm üretilmedi. Başkan Tütüncüoğlu konuya siyasi yaklaşıyor. Son referandumda köydeki sonuç istediği gibi çıkmayınca evlerimizi yıkmaya yöneldi. Doğu kökenli olduğumuz için bize etnik kimlik gözüyle bakıyor. En küçüğü 1, en büyüğü ise 12 yaşındaki 6 çocuğumla sokakta kaldık. Çocuklarımadan biri de engelli. Ne yaparız? Nereye gideriz?" diyerek, tepkisini dile getirdi. Grup, Belediye Başkanı Tütüncüoğlu ile görüşmek için belediye önünde beklemeyi sürdürüyor.