KESK tarafından Ankara'da düzenlenecek eyleme gitmek isteyen aralarında DİSK ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, bugün saat 01.30 sıralarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne toplandı. KESK İzmir Şubesi Genel Sözcüsü Ramiz Sağlam burada yaptığı açıklamada, "4+4+4 teklifi ve kamu görevlileri sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına tepki amacıyla Ankara'da düzenlenecek olan mitinge katılmak için toplandık. Polis gidişimizi engelliyor. Gerekirse yola yaya gideriz" dedi.

Otobüslerle yola çıkmak için hazırlanan topluluğu, polis evraklarının eksik olduğunu gerekçe göstererek durdurdu. Topluluğu Ankara'ya götürecek otobüslerin trafik otoparkına çekilmesi üzerine grup, yaya olarak Ankara'ya gitmek istedi. Dağılmaları istenen ancak Cumhuriyet Bulvarı'nı araç trafiğine kapatarak Fevzi Paşa Bulvarı'na kadar yürüyen grubun önünü, bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri ile TOMA araçları kesti. Yürüyüşü sonlandırmak isteyen polis burada gruba jop ve kalkanla müdahalede bulundu. Yaşanan arbedenin ardından durdurulan grup, yaklaşık 1 saat boyunca Fevzi Paşa Bulvarı'nı araç trafiğine kapattı. `Faşizme karşı omuz omuza', `Baskılar bizi yıldıramaz' ve `Direne direne kazanacağız' sloganları atan grup polisin uyarılarına rağmen dağılmadı.

Son olarak KESK'in Ankara merkezi ile görüşen topluluk üyeleri, yolu trafiğe açtı, eylemlerini Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube önünde sürdürme kararı aldı. Grubun, bugün öğle saatlerinde, basın açıklamasında bulunacağı belirtildi.

Öte yandan, kimliği belirsiz alkollü 2 kişi ile grup arasında tartışma yaşandı. Polis alkollü olduğu gözlenen 2 kişiyi buradan uzaklaştırdı.