Türkiye'nin en büyük maden faciasının meydana geldiği Manisa'nın Soma İlçesi'nde, hayatını kaybeden 301 madenci ile yaralanan onlarca işçinin, neredeyse her birinin evinde ayrı bir dram yaşanıyor. O işçilerden biri de üç çocuk babası Mahmut Buran. 2007 yılında kızı Cansel Buran'ın, sekerek yürümesinden şüphelenip, hastaneye götüren Mahmut Buran, kızının beyninde tümör olduğunu öğrenince şoke oldu. Daha önce günlük işlerde çalışan Mahmut Buran, kızının tedavisini yaptırmak üzere, sigortalı olması nedeniyle facianın olduğu madende işe başladı. Evinin geçimini sağlamaya çalışan Buran, kızının durumunun kötüye gitmesiyle çaresizlik içinde kaldı.

ARKADAŞLARINI SON KEZ GÖRDÜ

Facianın olduğu 13 Mayıs günü, sabah mesaisi biten Buran, olacaklardan habersiz son kez gördüğü arkadaşlarına işini devretti. Bir süre sonra acı olayı öğrenen Buran, çalıştığı maden ocağına gittiğinde işi devrettiği arkadaşlarının cansız bedenleriyle karşılaştı. Aynı felakette akrabalarını da kaybeden Buran, günlerce maden ocağının önünde bekledi. Evde annesi Sevinç Buran (33), kardeşleri Gülşah Buran (10) ve Muharrem Buran (6) ile babasını bekleyen Cansel Buran, kendisiyle yakından ilgilenen ve çok sevdiği, babasının amcasının oğlu 40 günlük evli olan Serkan Buran'ın (27) hayatını kaybettiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Bir kaç gün babasıyla da görüşemeyen talihsiz Cansel içine kapandı.

YARDIM BEKLİYORLAR


Bir daha madende çalışmayı düşünmediğini belirten Mahmut Buran, kızının tedavisi için yardım çağrısında bulundu. Buran, "Buralarda iş bulmak kolay değil. Madende bir daha çalışmayı düşünmüyorum. Ama kızımın tedavi olması gerekiyor. Durumumuz ortada sesimiz duyulsun istiyoruz" dedi.

ZOR DURUMDAYIZ


Zaman zaman gündelik işlere gittiğini, zor durumda olduklarını aktaran anne Sevinç Buran ise tek isteğinin kızının biran önce sağlığına kavuşması olduğunu belirtti.

AVUKAT OLACAK


Beynindeki tümörün riskli bölgede olduğu öğrenilen ve yürümekte güçlük çeken Cansel Buran ise "Eğitimime devam edip avukat olmak istiyorum. Büyüdüğümde işçilerin haklarını savunacağım" diye konuştu.

Aileyi ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Cansel Buran'ın sağlığına kavuşması için gerekenlerin yapılacağı sözünü verdi.