Turistlerin ilgi odağı olan ama standartlara uymadıkları ve kötü görüntü oluşturdukları için eleştirilen faytonları dünya standartlarına çıkaracak proje için ilk adım atıldı. Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Özcan Çayırlı ile 35 faytoncunun katıldığı toplantıda yeni düzenlemeler gündeme getirildi. Toplantıda, isteklerini dile getiren faytoncuları dinleyen Başkan Kocaoğlu müjdeli haber verdi; 15 Mayıs'tan itibaren belediyenin yaptırdığı yeni faytonların teslim edilmeye başlanacağını bildirdi.


Durakları da olacak


Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Çayırlı, "Başkanımız faytonları yenileme sözü verdi. Tek tip faytonlarda hepimiz aynı kıyafeti giyeceğiz. Ruhsatlı ve plakalı faytonlarımızla, maaşlı çalışacağız. Ayrıca başkanımız atlarımız için de Ege Mahallesi'nde damlar ve çeşmeler yaptıracağını, faytonlar için belirli yerlerde duraklar olacağını söyledi. Böylelikle bizler de Kordon'dan çıkmadan bize ait yerlerde gönül rahatlığı ile çalışacağız" dedi.


Atlar için barınak şart


Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, İletişim Sorumlusu Esin Önder de İzmir'de faytonlara barınak istedi. Cumhuriyet Meydanı bölgesinde atlar için barınak yapılabileceğini dile getiren Önder, "Alsancak, Konak ve Karşıyaka sahilinde hizmet veren atlar çok zor koşullarda çalışıyor. Yazın 40 derece sıcakta gölgelikten, sudan mahrumlar. Yurtdışında atlar ne kadar bakımlı, İzmir de neden böyle olmasın?" dedi.