Mehmet Akif Çakmak- İzmir Valisi Cahit Kıraç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocukları makamında ağırladı.  Cahit Kıraç'ın koltuğuna oturan Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ekin Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'yı arayarak çeşitli isteklerini yetkili makamlarda olanlara sıraladı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın koltuğuna oturan Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Ekin Nalbantoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kendilerine Atatürk'ten miras kaldığını belirterek, Atatürk'ün kendilerine bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ettiklerini söyledi. Valilik makamından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu arayan Ekin Nalbantoğlu, Başkan Kocaoğlu'na '23 Nisan törenleri için ek seferler koydunuz mu?' sorusunu yöneltti. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile konuşan Ekin Nalbantoğlu, Ali Bilkay'dan 23 Nisan törenleri için denetimlerin ve güvenlik tedbirlerinin artılmasını talep etti. En son İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile konuşan Nalbantoğlu, öğrencisi olduğu Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu'nda bulunan tarihi binalarının restorasyona ihtiyaç duyduğunu belirtti. Vali Kıraç'ın da yardımıyla Vefa Bardakçı'ya seslenen Nalbantoğlu, "Restorasyon için projeleri hazırlayın, ödeneği hazır" şeklinde konuştu. Gazetecilerin "Bizden bir isteğiniz var mı?" sorusuna da cevap veren Nalbantoğlu, "Flaşları bu kadar çok patlatmazsanız iyi olur" demesi gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreni gerçekleştirilken, İzmir Valisi Cahit Kıraç TBMM'nin 92. yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir kıvançla kutladıklarını ve Atatürk'ü şükran ve rahmetle andıklarını belirtti.