Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile ortaklaşa yürüttükleri Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi kapsamında Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nde hem ekosistem hem de ekonomik gelişim açısından çok önemli başarılar elde edildiği belirtildi.

Akdeniz fokunun yaşadığı ender alanlardan Foça'da proje kapsamında hayata geçirilen çalışmalar sonunda önemli kazanımlar elde edildiği, denizdeki biyoçeşitliliğin sürdürülebilir kullanımına yönelik bu çalışmalarla, balıkçılık konusunda Foça’ya yıllık 9,5 milyon lira ekonomik değer sağlandığı kaydedildi.

Foça'da denizel değerlerin korunmasıyla, ekonomik değerlerin de artış gösterdiği, bu sayede Foça DKKA, yıllık 59,5 milyon lira ekonomik değer üretir hale geldiği bildirildi.

DKKA uygulamalarıyla ziyaretçilerin Foça'yı tercih etme nedenlerinin başında temiz deniz, sahil ve kıyı alanları geldiği, bu özellikleri sayesinde Foça’nın yıllık yaklaşık 39 milyon lira turizm geliri sağladığı belirtildi.