Foça İlçesi Atatürk Mahallesi Sevgi Caddesi’nde geçen salı günü akşam saatlerinde yanındaki köpeğiyle yürüyen Enver Türker, dağlık bölgelerde yaşayan ve aç kalınca yiyecek bulmak için ilçe merkezine kadar inen domuz sürüsünü görünce şok yaşadı. Paniğe kapılıp kaçmaya başlayan Türker, yakındaki bir evin bahçe duvarına tırmandı. Bu sırada dengesini kaybedip düşen Enver Türker'in iki ayak bileği de kırıldı. Çevredekilerin haber vermesiyle hastaneye kaldırılan Türker’in iki ayağı alçıya alındı. Yaşadıklarını anlatan Enver Türker, "Sevgi Caddesi’ndeki evime yaklaştığım sırada kalabalık bir domuz sürüsü karşıma çıktı. Köpeğim havlamaya başladı. Ben de duvara tırmandım. Onları kovalamak isterken düştüm. İki ayak bileğim birden kırıldı" dedi.

DOMUZDAN KAÇARKEN KÖPEK ISIRDI


Aynı saatlerde yine aynı caddeden evine giden Şaban Derya da çok sayıda domuzu görünce koşarak kaçmaya başladı. Domuzları kovalayan köpekler, Derya’yı dört yerinden ısırıp yaraladı. Devriye görevi yapan polisler tarafından kurtarılan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Şaban Derya, "Eve dönerken etrafımı bir anda domuzlar sardı. Panikleyip kaçtım. Tam sürüden kurtuldum derken, onları kovalayan köpekler saldırdı ve ısırdı. Olay yerinden geçen polis ekibi beni kurtardı. Şimdi kuduz aşısı oluyorum. Çöplerin kenarına bazı vatandaşlar meyve koyuyor, aç hayvanlar da geliyor; canımı zor kurtardım" diye konuştu.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

Atatürk Mahallesi sakinleri, hava karardıktan sonra evlerinden çıkmaya korktuklarını, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi. Bu arada, Foça İlçe İdare Kurulu'nun tarım alanlarında domuzlara karşı sürek avı kararı aldığı, ancak kent merkezlerindeki önlemler için yetkili makam olan İzmir Valiliği'nin kararının beklendiği öğrenildi.