Gamze Geçer- Çocuklar Duymasın dizisinin Çaycı Hüseyin'i Alparslan Özmol, sinemanın tekelleştiğini belirterek eleştirilerde bulundu. Sinemada görünmeyen eller olduğunu belirten Özmol, 'Yayına giren sinema filmleri hep aynı kişilerden oluşuyor. Spontane gelişmiş şahıslar ekranı kaplıyor' dedi.

Özmol, sinema sektörüne eleştiren Özmol, sinemanın tekelleşmesine karşı olduğunu söyledi. Uzun bir aradan sonra tekrar yayına başlayan Çocuklar Duymasın dizisi hakkında da açıklamalar yapan Alparslan Özmol, 'Çocuklar Duymasın dizimiz çok güzel gidiyor. 27'nci bölümü çekiyoruz. Bir sezon 39 bölüm olacak. Her hafta bir bölümle izleyicinin karşısındayız. Şu ana kadar hiçbir problem yok. Sürekli ara veriyoruz. Onu da yaşlılığımıza bağlıyoruz. Çocuklar Duymasın ilk yayınlandığında 24 yaşımdaydım. Şimdi 41 oldum' diye konuştu.
 

Çocuk tiyatrosu yapıyorum


Dizi veya sinema filmi teklifleri hakkında Özmol, 'Sinema filmi teklifleri geliyor ama bir proje yaptığım zaman gerçekten için benim üzerime oturması gerekiyor. Bir sinema projesinde yer almam bu yönlerde seçici oluyorum. Bunun dışında ne yapıyorum derseniz tiyatro var. Boş kaldığım zamanlarda tiyatro yapıyorum, tiyatroya sarılıyorum. Çocuk tiyatrosu yapıyorum. Bunlar görünmeyen işler oluyor. Okullarda çocuklara yönelik, pedagojiye uygun oyunlar sergiliyorum. Bunu yaparken daha mutlu oluyorum. Benim hedefim insanları güldürmek. Yeteneğimi halkımız için kullanmak istiyorum. Oynamayı, rol yapmayı seviyorum. Ekrana bunu güzelce aktarabiliyorsam ne mutlu bana' dedi.
 

Sinemanın görünmeyen elleri


Sinema sektörüne eleştiriler getiren Alparslan Özmol, sektörde görünmeyen eller olduğunu söyledi. Son dönemdeki sinema filmlerinin hep aynı kişilerde oluştuğunu belirten Özmol, 'Sinemanın tekelleşmesine karşıyım. Sinemaya eskiden bugüne baktığımız zaman gerçekten görünmeyen eller var. Bu ellerin olmaması lazım. Rol uygunsa, o kişinin oynaması lazım. Son dönemdeki sinema filmlerini görüyoruz. Hep aynı kişilerden oluşuyor. Spontane gelişmiş şahıslar ekranı kaplıyor. Halk istiyor mu? Bence istemiyor. Halk kendinden birini görmek istiyor. Ama racon böyle gidiyor' ifadelerini kullandı.
 

İzmir'i seviyorum


İzmir hakkında görüşlerini paylaşan Alparslan Özmol, 'İzmir'i seviyorum. İzmir deyince aklıma birkaç yer geliyor. Ürkmez, Gümüldür o sahil bandında eğlenmeyi seviyorum. Daha sakin yerleri seviyorum. Kışın otel açıksa gelirim. Bir hafta dinlenmeye çalışırım. Çok da sevdiğim bir koy. Oralarda gezmekten ve eğlenmekten zevk alıyorum' diye konuştu.
 

Vatan Şaşmaz'ı özlüyoruz


Vatan Şaşmaz'ın vefatından dolayı çok üzüldüklerini belirten Alparslan Özmol, şöyle konuştu: 'Vatan Şaşmaz olayı bizleri gerçekten derinden etkiledi. Hala daha inanamıyoruz. Talihsiz bir şey. Bunu planlayarak yapmış. Kader diyoruz. Vatan kardeşimizi özlüyoruz. Çok iyi insan adam gibi adamdı. Setlerde olsun her zaman çok iyi bir insandı. Bizde ekran yüzü çok önemli. Ekrandan sonra arkada olan ilişkiler çok önemli. Duruş çok önemli. O da saygıdeğer bir kişilikti. Allah rahmet eylesin.'