“İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Geleceği” konulu çalıştaya evsahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ile entegrasyonunda atılan ilk temel” olarak tanımlanan Fuar’da bir değişim ve yenilenme sürecini masaya yatırdı.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde Tarihi Asansör’de gerçekleşen toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. İlhan Tekeli üstlendi. Gaziemir’de inşaatı hızla yükselen yeni fuar kompleksinin sunumuyla başlayan ve meslek odaları temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen “mutfak çalışmasında”, 83 yıllık İEF için görüş alışverişinde bulunuldu.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geleceğini katılımcı yönetim anlayışıyla belirlemek istediklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “83 yıllık ‘müstesna bir cumhuriyet eseri’ olan İzmir Enternasyonal Fuarı, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak, kentimizin sahip olduğu ve yaşatmamız gereken değerlerin başında geliyor. Elbette bu köklü çınarı yaşatırken, ‘Fuarlar ve kongreler şehri’ olabilme hedefimizi ve sorumluluklarımızı unutmuyoruz” diye konuştu.

Kenti “Ortak akılla” yönetmeye çalıştıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İstiyoruz ki, bu büyük hedefe doğru sizlerle birlikte ilerleyelim. İzmir için kapsamlı bir fuar stratejisi ve politikalarının oluşturulmasına yönelik gerçekçi adımları birlikte atalım; hedefleri birlikte belirleyelim” dedi.

Çalıştayın ilk bölümünde, İEF’nin tasarım ve inovasyon, teknoloji, eğitim ve eğlence ihtisas fuarı kimlikleri ile uluslararası fuarın Kültürpark’ta mı yoksa Gaziemir’deki yeni fuar alanın da düzenleneceği konularındaki görüşler tartışıldı.