Gaziemir Belediyesi'nin ev kadınlarını kurslar ve eğitimlerle üretime yönelterek sosyal hayatta ve kentin yönetiminde daha aktif bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri'nin sayısı her geçen gün artırıyor. 'Her mahalleye bir belediye' sloganıyla kurulan semt evlerinin 14'üncüsü Kömürcüler Cumhuriyet Semtevi törenle açıldı. Vatandaşların görüş öneri ve isteklerini belediyeye ileterek, çözüm aramalarında köprü görevi yapacak olan Kömürcüler Cumhuriyet Semtevi'nde, mahalle sakinlerine kurs ve eğitimlerin yanı sıra sağlık, hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışa CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve semt evi kursiyerleri katıldı.

Çok yönlü hizmet...

Yerel yönetimde ortak akıl ve katılımcı yönetimin önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Vatandaşlarımızı yönetime ve üretime dahil etmek amacıyla Cumhuriyet Semt Evlerini kurduk. Sizlere yerinde hizmet vermek, istek, öneri ve görüşlerinize daha çabuk çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Semt evleri aracılığıyla istek, öneri ve beklentilerinizi bize ileterek kentin yönetiminde söz sahibi olun" diye konuştu. Semt evlerinde düzenlenecek eğitimler, kurslar ve sağlık, hukuk, psikolog danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Şenol, semt evlerinin çok yönlü hizmet verdiğini anlatarak vatandaşlardan buraları boş oda olarak görmemelerini, buradaki tüm olanaklardan yaralanmalarını istedi.

Belediyenin düzenlediği kurslarda 5 bin kursiyerin eğitim gördüğünü dile getiren Şenol, semt evleri kursiyerlerinin ürettikleri ürünleri belediyenin kurduğu 6 adet tanıtım standı ve fuarlar aracılığıyla satarak kadınların aile ekonomilerine katkı koymalarına destek olduklarını söyledi.