Gaziemir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kadın Danışma Merkezi tarafından Beyazevler Cumhuriyet Semt Evi'nde düzenlenen Çocuk ve Ergenle İletişim konulu seminerde, çocuklarla daha iyi iletişim kurmanın yolları, aile ve çocuk arasındaki çatışmalar ve çözüm yolları, çocukların aileye ilettiği gizli mesajları anlama yolları ve ailenin çocukla duygusal bağ kurabilmesinin yöntemleri anlatıldı. Psikolog Yeliz Yorulmaz tarafından verilen ve mahalle sakini kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminer, katılımcıların soruları ve günlük hayattan verdikleri örneklerle interaktif ortamda gerçekleşti.
Aile içi iletişim ve anne baba tutumlarını ele alan Psikolog Yeliz Yorulmaz, Sezen Aksu'nun unutulmaz parçası 'Küçüğüm' şarkısının sözleri ile bir çocuğun ruhunun derinliklerine nasıl inilmesi gerektiğine değinerek şöyle konuştu: "Çocuğuna gerçek servet bırakmak isteyen anne baba ona iyi dinlemeyi öğretmelidir. Etkili iletişimde çocuğa saygı duymak, doğal davranmak, empati kurmak ve etkin dinlemek temelde yapılması gereken doğru davranışlardır."
Ebeveyn ve çocuk iletişiminde ebeveynlerin temele çocuğun başarısını koyduklarını, bu durumun çocuğun psikolojini olumsuz etkilediğini söyleyen Yorulmaz,  başarı beklentisi arttıkça çocuklara yüklenen sorumluluğun arttığını bu durumun da çocukların sağlıklı yapıya sahip bireyler olmasını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Emir ve eleştiri içeren iletişim tarzının çocuğu içe kapanık, savunmacı ve çeşitli davranış bozukluklarına yönelteceğine dikkatleri çeken Yorulmaz, ebeveynlerin çocuğun birey olmasındaki etkisini, "Bir çocuğu çiçeğe benzetirsek, aile de onun yetişeceği topraktır. Toprak ne kadar iyi ve verimliyse o çiçekte o derece iyi ve verimli yetişir" cümlesiyle anlattı.