Gaziemir Belediyesi'nin kentteki ihtiyaç sahipleri, yaşlılar, evde bakım hizmetinden yararlananlar, spor kulüpleri, sağlık ocakları ve muhtarlıklara hizmet vermek amacıyla Mart ayında hizmete koyduğu çamaşırhane yoğun ilgi görüyor. Binbaşı Reşatbey Mahallesi'ndeki tesiste bugüne kadar 10 ton çamaşır yıkandı. Elektrik ve su tasarruflu son teknoloji ürünü 5 adet makinenin yer aldığı çamaşırhane bir haftada 150 aileye randevu sistemiyle ücretsiz hizmet veriyor. Günde 6 kez çalışan makinelerde bir günde 30 yıkama yapılıyor.

Mesai saatleri içerisinde hizmet veren tesiste çamaşır yıkatmak isteyen vatandaşlar, kirlilerini çamaşırhaneden aldıkları özel torbayla teslim ediyor. Yıkanan çamaşırlar yine özel torba içerisinde vatandaşa teslim ediliyor. Öte yandan çamaşırhanede spor kulüpleri, sağlık ocakları ve muhtarlıklara da hizmet veriliyor.

Avrupa'nın birçok kentinde bu tür çamaşırhanelerin hizmet verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Kısa süre önce hizmete sunduğumuz çamaşırhaneye vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi mutlu ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla hayata geçirdiğimiz projelerimizle vatandaşlarımızın hayatlarına dokunuyoruz. Her yaştan insanımızın doğumdan ölüme yanındayız" diye konuştu.