Çevre ve sağlık temalı 14. Gaziemir Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında, aylar öncesinden belediye serasında ürün yetiştiren çocuklar, konuklara salata yapıp ikram etti. "Seracı çocuklar" adı verilen proje ile Gaziemir 9 Eylül İlköğretim Okulu ve Remzi Doğan İlköğretim Okulu'ndan toplam 30 öğrenci, topraksız tarım uygulayarak domates, marul, maydanoz, tere, dereotu ve roka yetiştirdi.

Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlık ve Sera Tesisleri'nde Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde çalışan öğrenciler, ürünleri şenliğe yetiştirdi. Geçtiğimiz gün, serada hasat yapıldı ve ürünlerden salata hazırlanarak yabancı çocuklar davet edildi. 7 ülke ve iki ilden çocuklar serayı dolaşarak bilgi aldı ve ardından açık havada düzenlenen mangal partisinde köfte eşliğinde salatalarını yedi. Konuk çocuklar daha sonra şenlik anısına kendileri için hazırlanan küçük saksılara papatya dikti.
 
Etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kaymakam Şerafettin Tuğ, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun ve projeye katkı koyan öğretim üyeleri de katıldı. Serayı gezen Başkan Şenol, Kaymakam Tuğ ve Dekan Ongun daha sonra çocuklarla papatya dikti. Seracı çocuklara sertifika ve proje ekibine teşekkür plaketi sunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çocukların çevre konusunda bilinçli yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımız bizim çevreyi kirleterek düştüğümüz hatalara düşmeyecek. Doğayı korumak sevgiyle başlar. Çocuklarımızda bu sevgiyi ve korumacılığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Ziraat Fakültesi ve hocalarımıza çok teşekkür ederim" dedi.