Geçen yıl LYS'de yüzde 94,25'lik başarı oranı yakalayan GAZİGEM, bu yıl ise bir başka başarıya imza attı. Geçen yıla göre LYS ve SBS'de başarı olanların sayısı, geçen yıla göre ikiye katlandı.

Dizüstü bilgisayar hediye edildi

"Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla ilerler" inancıyla bu projeyi hayata geçiren Başkan Şenol'un 'gurur projesi' haline gelen GAZİGEM'in 2. Geleneksel Pilav Günü, hafta sonunda festival alanında gerçekleşti. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Eren, İl Yöneticisi Ceyhan Kayhan, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Halk Eğitim Müdürü Durhan Emecan ile belediye meclis üyelerinin katıldığı etkinlikte, LYS ve SBS sınavlarında puan sıralamasında ilk üçe girenlere dizüstü bilgisayar, 62 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

'Öğrencilerimiz gurur kaynağımız'


Öğrenciler adına İleyda Çetin, veliler adına Binnur Oğuz ile öğretmenler adına Rahmi Hüyük'ün birer konuşma yaptığı etkinlikte kürsüye gelen Başkan Şenol, belediyelerin görevinin yalnızca, yol, kanalizasyon ya da park yapmak olmadığını söyledi. Şenol, "Eğitim alanında olanaklarıımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Çünkü eğitim herkesin hakkı" diye konuştu. Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortalama bir dershanenin yıllık ücretinin 3 bin lira olduğunu düşünürsek, biz yılda ailelerimizin cebinde 5 milyon liradan fazla paranın kalmasını sağlıyoruz. Ekonomilerine bu katkıyı yaparken, onların başka harcamalar için kullandıkları bu para, ilçe esnafımıza de nefes aldırıyor. Ücretsiz verilen bu hizmetin aynı zamanda kaliteli olabileceğini gösteren eğitim kadromuz ve başarılarıyla gurur kaynağımız olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum."