Dernek üyelerinin eşleriyle birlikte katıldıkları ziyarette kendisine gösterilen ilgiden çok etkilendiğini belirten Başkan Durak, “Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Gösterdiğiniz bu sıcak ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu dönemde birlik olmak ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak zorundayız “dedi.

Gazilerin soruları üzerine kente yaptığı hizmetleri de anlatan Başkan Durak, ”Seçim öncesi diye hiçbir hizmetimizi aksatmayacağız. Seçim sadece bir gün, yaşam devam ediyor. Geçen 9 yıl içinde Karşıyaka’da çok şey değişti. Karşıyaka’yı artık bir yatakhane olarak gören yok. Büyük değişim ise kent dönüşümü ile sağlanacak. Belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukla hazırlıklarımızı yapıyoruz “ diye konuştu.
 
İhtiyaç duydukları her an Başkan Durak’ın kendilerine sahip çıktığını belirten Dernek Başkanı Halil Taşçı ise “Gazilerimiz bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyanlardır. Bizler ülkemiz kurucusu Atatürk’ün yaşayan temsilcileriyiz. Bizlerin yanında olan Belediye Başkanımız Durak’a tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz“ dedi.

10 Kasım haftasında gazilerin Anıtkabir’i ziyaretini sağlaması nedeniyle ayrıca teşekkür eden Taşçı, “Arkadaşlarımızla kent gezisine katıldık. Başkan Durak’ın neler yaptığını yakından gördük. Karşıyakalıların çoğu bu yapılanların yeterince farkında değil. Karşıyaka’da yaşayanlar olarak ayrıca teşekkür ediyoruz“ diye ekledi.