Yarışmanın 2010 yılı birincisi Fatma Palaoğlu ile 2012 yılı birincisi Havva Ağu, “Bizim gibi genç tasarımcılara destek veren Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve EGSD, hayal ettiklerimizden bile fazlasını yaptı. Yeni hedefimiz, Londra ve New York Moda Haftaları’ndaki defilelerde yer almak” diye konuştu.

Avrupa çapında sektörün en büyük fuarı olarak kabul edilen If Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen Gelinlik Tasarımı Yarışması’nın 2010 yılı birincisi Fatma Palaoğlu ile 2012 yılı birincisi Havva Ağu, Göztepe Rotary Kulübü’nün konuğu oldu. Tasarımın genç temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın, kendilerine yepyeni ve umutlu bir yol açtığını belirtti.

İzmir, tasarımla kalkınacak

If Wedding Fashion 2010’un tasarım yarışması birincisi Fatma Palaoğlu, yarışmanın tasarımcılar için önemine değindi. 2012 yılı fuarında bir defile sunduğunu hatırlatan Palaoğlu, “Gelinlik Tasarımı Yarışması’nı kazanan tasarımcıya, ödül olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından, daha sonraki yıllarda If Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda bir defile imkanı da tanınıyor. Böyle bir defileyi kendi bütçemle yapmam olanaksızdı. Bizim gibi genç tasarımcılara destek veren, önlerinde yol açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ne çok teşekkür ederim. Benim hayal ettiklerimden bile fazlasını yaptılar” dedi.
If Wedding Fashion İzmir’in son yıllarda Avrupa’nın en büyük fuarları arasında başı çektiğini hatırlatan Palaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’i tasarım kenti yapmak hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bu fuarı düzenlemesi çok önemli. Ayrıca yarışmayı kazandıktan sonra da beni bırakmayıp bir destek daha vererek defile yapmamı sağladılar. 24 yaşımda hayallerime çok büyük bir adım attım. Hepsi birbirinden değerli kişilerden oluşan jüri, beni birinciliğe layık gördü, ünlü ve başarılı mankenler tasarımlarımı sundu. Bundan sonraki hedefim, Londra ve New York Moda Haftaları’ndaki defilelerde yer almak. Onlar bizim elimizden tutuyor, biz de bu sorumlulukla daha iyisini yapmak istiyoruz. Şu anda önemli firmalarla görüşmeler yapıyorum. Keşke bize İzmir’de böyle fırsatlar verilse de İstanbul’a gitmek zorunda kalmasak, İzmir’in kalkınmasına katkı koyabilsek” diye konuştu.

Birincilik ilaç gibi geldi

If Wedding Fashion 2012 çerçevesinde ‘Kuğu Gölü’ temasıyla 3.sü gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışmasını kazanan Havva Ağu ise yarışmanın genç tasarımcılar için “Türkiye’deki en mükemmel fırsat” olduğunu söyledi. 6 aydır iş aradığını anlatan Ağu, “Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Moda Tasarımı öğrencisiyim. Okuldan mezun olduktan sonra bile iş bulmak, defile yapmak zorken, okurken bunları yapmak imkansız hale geliyor. Bu yarışmanın sunduğu imkanlar, hiçbir yarışmada yok. Yarışma, bana adeta ilaç gibi geldi. Şimdi bir çok iş teklifi alıyorum” dedi.

Yarışmaya 444 tasarımcının katıldığının altını çizen Ağu, sözlerine şöyle devam etti: “Böylesine ciddi ve geniş katılımlı bir yarışmada birinci olmak çok gurur verici. If Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda bir defile sunmam için bana da fırsat verilecek, çok mutluyum. Moda alanında marka olmak, büyük bir sermaye, çevre ve emek gerektiriyor. Bize bu kapıları aralayanlara teşekkür ederim.”

“Biz de destek olacağız”


Tasarım alanında kendini kanıtlamış genç kadınları konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Mengü Öngören, “Biz de Göztepe Rotary Kulübü olarak elimizi taşın altına koyacağız. Başarılı genç tasarımcılarımıza destek olmak amacıyla, hazırladıkları tasarımların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
Mengü Öngören, iki tasarımcıya birer teşekkür plaketi verdi.