İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de Eurodesk temas noktaları olan Eski Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönüllüleri Gençlik Derneği, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, E.Ü Sürekli Eğitim Merkezi, Türk Kızılay Şubesi, Çiğli Belediyesi ve İzmir Valiliği işbirliği ile düzenlenen toplantıda, gençlere Eurodesk hakkında bilgiler verildi. Toplantıya yoğun katılım oldu.

Ulusal Ajans eğitimcisi Şefik Emre Coşkun,  Eurodesk’in Türkiye’de 2008 yılından bu yana faaliyette olduğunu ve bugün 60 ilde 114 temas noktası ile hizmet verildiğini belirtti. İzmir’de 7 temas noktası bulunduğunu kaydeden Çoşkun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de temas noktası olarak hizmet vermeye başladığını, böylelikle daha çok gence ulaşabileceklerini kaydetti.

Eurodesk nedir?

Eurodesk Temas Noktaları, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından, gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlar. Bu program ile herhangi bir gencin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, güncel, anlaşılır, güvenilir ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi sağlanıyor.

Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçti. Gençler ülkenin birçok ilindeki temas noktalarını birebir ziyaret ederek bu fırsatlar hakkında bilgi edinebiliyor.