Çiğli Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Atkasan firması işbirliğinde, Çiğli'de dönüşüm özelliği bulunan katı atıkların toplanması projesi kapsamında çalışma başlatıldı.

İlk etapta pilot bölge olarak Evka-2 mahallesi belirlenirken, mahallenin 15 noktasına geri dönüşüm konteyneri kondu. İlçe genelinde 150 konteynerin yerleştirilmesi planlanırken, vatandaşlar bu konteynerlere cam, metal, plastik, kağıt ve kompozit gibi ürün ambalajlarını atabilecek. Bu atıklar, yoğunluğa göre günlük yada gün aşırı olmak üzere iki farklı uygulama ile toplanacak.

Gençler bilgilendiriliyor

Projenin başarıya ulaşabilmesi ve gelecek kuşakların çevrelerine sahip çıkabilmesi amacıyla da ilçedeki tüm ilköğretim okullarından ikişer öğretmene seminer verildi. Öğretmenler kendilerine sağlanan eğitim materyalleriyle, katı atıkların geri kazanımı ile ilgili bilgileri görsel ve interaktif olarak okullarda öğrencilere anlatacak.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, çevreci bir belediye olarak çevrenin korunması için çalıştıklarını, bu amaçla da birçok proje başlattıklarını söyledi. Evsel yağların geri kazanımı ve geri dönüşüm özelliği bulunan atıkların geri kazanımı gibi iki önemli projeyi uyguladıklarını belirten Başkan Solak, "Belediyemiz çevre konusunda oldukça duyarlı. Çevrenin korunmasına yönelik projeleri destekliyoruz. Özellikle de gençlerimizin bilinçlendirilmesi için çabalıyoruz" diye konuştu.