Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçeye Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'ndan sonra ikinci bir üniversite kazandırma çalışmak için yaptıklyarı çalışmaların planladığı şekilde devam ettiğini söyledi. Başkan Gönenç, Kaymakam Ahmet Ertan Yücel ile birlikte üniversiteye dönüştürülmesi için çalışmaları devam eden ve 2012-2013 öğretim yılında eğitime başlaması planlanan Eski Tekstil Fabrikası'ndaki son durumu paylaşmak için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü ziyaret etti.

Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında bir süre önce imzalanan protokole göre, Bergama'daki Eski Tekstil Fabrikası'nın Dokuz Eylül Üniversitesi yerleşkesine dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde ders başı yapacak olan üniversitede yer alacak bölümler, önümüzdeki günlerde üniversite senatosuna, ardından YÖK'e sunulacak. Üniversitenin ilk aşamada, Lojistik Destek, Arkeoloji Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere üç bölümde hizmet vermesi planlanıyor.

Başkan Mehmet Gönenç, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'ndan sonra, Bergama'ya ikinci bir üniversite kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Fabrikayı derslik, yemekhane ve yurtlarıyla bir okuldan çok bir yaşam alanı hale getirip kente kazandıracağız" diye konuştu.

Başkan, yıllarca Bergama ekonomisine büyük katkı sağlamış fabrikanın bundan sonraki süreçte eğitim merkezi olarak hizmet vereceğinin altını çizdi.