Başkan Gönenç, kulübün bu yıl 17'incisini düzenlediği 'SKALİTE – Turizmde Kalite Ödülleri'nde, Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesine yönelik çalışmalarından dolayı 'SKALİTE – Bölge' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türk turizmine katkıda bulunanların değerlendirildiği 'SKALİTE – Turizmde Kalite Ödülleri'  İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.
Skal International Dünya Başkanı Salih Çene ve Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar'ın evsahipliği yaptığı tören turizm sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra iş, sanat ve siyaset dünyasını buluşturdu. Törende, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de hazır bulundu.
1950'ler konsepti ile dikkat çeken ödül töreninin sunuculuğunu Ceylan Saner üstlendi.

Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, törenin açılış konuşmasında ödüllerin her geçen gün daha da nitelik kazandığını söyledi ve 'Kazananlar Skal üyelerimiz ve saygın isimlerden oluşan jüri üyelerimizin verdikleri puanlarla belirlendi. Amacımız, kaliteyi ödüllendirerek Türk turizminin gelişimine katkı sağlamak. Ödül alan herkesi yürekten kutluyorum' dedi.

Ödül alan isimlerin arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu gecede, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e ödülünü Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar ve Skal International İzmir Kulübü Başkanı Nihat Levent takdim etti.

Başkan Gönenç, 'SKALITE – Turizmde Kalite Ödülü"ne değer görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek  'UNESCO Dünya Mirası adaylığı için başvurduğumuzdan itibaren Bergama'yı tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyorduk. Herkesin bildiği gibi bu gayretlerimiz Haziran ayında kalıcı listeye girerek UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilmemizle sonuçlandı. Böylelikle Bergama turizmde önemli bir ivme yakaladı. Bundan sonraki hedefimiz Bergama'nın evrensel değerlerini dünya ile buluşturmak ve ilçemizin turizmde hak ettiği yere çıkmasını sağlamak' dedi.