İzmir Karabağlar İlçesi'ndeki Duğrallar İlkokulu'nda görev yapan İngilizce öğretmeni görme engelli R.A.L., haftada 16 saat İngilizce dersine giriyor. 2'nci sınıflara ders veren R.A.L.'nin, engelinden yararlanan bazı öğrencilerin ders sırasında sınıftan çıkıp güvenlik zaafiyeti oluşturduğunu belirten veliler, çocukların yaşları gereği oyun çocuğu olduklarını, sınıfta oyun oynadığını, öğretmenin bunu görmemesi nedeniyle müdahale edemediğini öne sürdü.

İngilizce'nin okunuş ve yazılışının farklı olduğuna dikkat çeken veliler, R.A.L. öğretmenin daha verimli olabileceği bir alanda değerlendirilmesini ya da ders sırasında yanına yardımcı eğitici verilmesini istedi. Çocukların ders sırasında sınıftan çıktıklarında başlarına bir şey gelmesinden endişe ettiklerini dile getiren veliler, sınıfa yabancı kişilerin de girme olasılığının bulunduğunu, ayrıca R.A.L. öğretmenin hem öğrenciler hem de diğer öğretmenler tarafından sevilen bir kişi olduğunu vurguladı.

Asıl branşı matematik olan ve sertifikasının bulunması nedeniyle İngilizce dersleri de veren R.A.L. öğretmenin bir süre Halk Eğitim Merkezi'nde görev yaptığı, evine yakın olması nedeniyle de Duğrallar İlkokulu'nu tercih ettiği öğrenildi. Bu arada bazı velilerin konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verip bu durumun değerlendirilmesini talep ettikleri, bunun üzerine bir müfettiş görevlendirildiği ve her iki tarafı mağdur etmeyecek şekilde çözüm arandığı bildirildi.

Bu arada, sınıfta yaşananlar bir veli tarafından cep telefonuyla da kaydedildi. Öğretmenden habersiz bir şekilde sınıfa girip bir öğrencinin sırasına oturan veli, çocukların sınıfta ders sırasında oynamaları ve sınıftan çıkmalarını görüntüledi.