Yaklaşık 1 haftadan bu yana aralıklarla etkisini arttıran gök gürültülü sağanak yağmur kette yaşamı olumsuz etkiledi. Peş peşe düşen yıldırımların geceyi 'aydınlatığı' kentte, zaman zaman etkisini arttıran sağanakta bazı yolları su ile dolup taşırdı. Araçlar yollardan geçmekte güçlük çekti. Rögar ve mazgalların taştığı, bunun üzerine çalışma başlatan belediye ekiplerininde kentin önemli noktalarında önlem aldığı görüldü.



OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ


Gün boyu etkisini aralıklarla hissettiren yağmur, bugün saat 02.00 sıralarında etkisini bir kez daha gösterdi. Sağanak olarak 1 saat süren yağmur ardından Konak İlçesi'ne bağlı Göztepe Semti Necip Mirkelamoğlu Sokak'taki yolda çökme oldu. Zemini yumuşayan yolun kenar kısmı, kot farkından altta kalan diğer sokaktaki arsaya kaydı. Çökme anında yolda park edili 35 ME 036 plakalı otomobil de arsaya düşerek hurdaya döndü. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler çevre güvenliğini aldı, yolu trafiğe kapayarak çalışma başlattı.

İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kentte az sayıda ve küçük çaplı su baskınlarının meydana geldiğini kaydetti. İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağmurun bugünde etkisini aralıklarla göstereceğini, Perşembe gününde itibaren Cumartesi gününe değin bulutlu bir havanın kente hakim olacağını, Pazar gününden itibaren yağmurun tekrar etkili olacağını belirtti.


TARTAN İNCELEME YAPTI

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in Küçükyalı semtinde etkili olan sağanak yağış sırasında çöken yolda inceleme yaptı. Olayda can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Tartan, yaraların kısa sürede sarılacağını belirtti. Yıkılan istinat duvarı ile birlikte hurdaya dönen araç sahibinin de zararının karşılanacağını ifade eden Başkan Tartan, şöyle dedi:

"Türkiye’nin ilk sokakta yürüyen merdivenini yapıyorduk, ancak hemen yanında bir istinat duvarı yoğun yağmur yağışı nedeniyle çöktü. Can kaybı yok, bir araç zarar görmüş. Arkadaşımızın zararını, yaralarını en kısa zamanda saracağız. Kısa sürede buraları düzenleyeceğiz. Bir ihmal var ancak onu tartışmanın bir anlamı yok. Belediye olarak işimiz mazeret üretmek değil, iş üretmek. Burada vatandaşın zarar görmeyeceği bir çözümü bulacağız. Eksikler, elektrik, su ile ilgili düzenlemeler için ekipler çalışma yapıyor. Kısa sürede güvenlik önlemlerini alarak mahalleyi normal yaşantısına döndüreceğiz. Ardından güçlendirilmiş bir istinat duvarını yapacağız."