Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çekimleri İzmir'de süren İzmir Çetesi adlı dizinin setini ziyaret etti. Dizi ekibiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki sette biraraya gelen Günay, oyuncularla sohbet ettikten sonra dizinin yönetmeni Yıldız Hülya Bilban ile birlikte yönetmen koltuğuna oturarak bir sahnenin çekimini monitörlerden takip etti.

Bakan Günay ile bir süre sohbet eden dizi oyuncuları Kadir İnanır, Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece, oyuncuların telif ve çalışma hakları ile beklentilerini dile getirdi. Bakan Günay, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bazı ilgili birimlerin de bulunduğu bir komisyon kuruldu. Çalışma saatlerinin düzenlenmesi üzerinde çalışıyoruz. Oyuncuların insanca koşullarda çalışmasının gayretindeyiz. Öte yandan sinema emekçilerinin bir çatı altında toplanmasını önemsiyoruz.” dedi.

İnanır da Günay’ın sete yaptığı ziyaret ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Çalışma saatleriyle ilgili söyledikleri mutluluk verici. İzmir'den aday olduğu için kültür, sanat ve turizm alanında İzmirliler büyük mutluluk yaşayacaktır. Benim tanıdığım Ertuğrul Günay ise beni yanıltmaz.” diye konuştu. Bakan Günay, İnanır'a Türkiye'de kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalarla ilgili hazırlanan bir kitabı hediye etti. Bakan Günay, dizi ekibine başarılar diledi ve birlikte fotoğraf çektirdi.