Belediyenin desteğiyle faaliyete geçen Ülke Çocuk Hakları Derneği sayesinde, ilçede yaşayan çocuklar kendilerini ilgilendiren konularda yönetimde söz sahibi olacak. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, çocuk dostu kent olma yolunda ilk adımı attıklarını ifade etti.
Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği'nin çalışma alanının Güzelbahçe ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Mustafa İnce, şöyle devam etti: "Çocuklarımız uluslararası alanda çalışmalar yürüterek, çocukları ilgilendiren her türlü sorun ve çözüm önerisi, proje üzerine girişimde bulunabilecek. Biz de onlara bu çalışmalarını yürütebilmeleri için belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu dernek, belediyemiz bünyesinde Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş ve eşim Nilüfer İnce önderliğinde kuruluş iznini aldı. Böylece, çocuk dostu kent olma hedefi yolundaki ilk adımımızı atmış olduk. Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği üyelerimiz, kuracağımız Güzelbahçe Kent Meclisi bünyesinde oluşturulacak Güzelbahçe Belediyesi Çocuk Meclisi?nde de görev alıp, belediye yönetimine katılabilecek."

Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği başkanlığına Aykut Türkelli seçilirken, yönetim kurulu da Damla Türkelli, Dilşah İnce, Pınar Fırat, Tuğba Meryem Berkant, Hürol Höcek, Tugay Höcek'ten oluştu.