Güzelbahçe Belediyesi'nde 90 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde ücretlerinde ortalama yüzde 30 artış yapılırken, en düşük işçi maaşı 1910 lira oldu. Sözleşmenin imzalanmasının ardından CHP'li ve Ak Partili ilçe başkanı ve Meclis üyeleri birlikte halay çekti.

Gizlibahçem Restoran'da düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa İnce, işçilerin iki bayramı birlikte kutladığını söyledi. Başkan İnce, "Öncelikle tüm emekçilerin ve halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum. Tüm halkımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmeleri için gereken tüm adımların atılacağı; işsizliğin, yoksulluğun ve şiddet olaylarının kader olmaktan çıkacağı, emeğin acımasızca sömürülmesine izin verilmeyeceği günlerin yakın olmasını diliyorum. Biz burada iş barışını sağlamak adına örnek bir sözleşme imzaladık. Burada tüm Güzelbahçe'ye ve İzmir'e bir mesaj vermek istiyorum. Güzelbahçeliler her zaman birlik ve beraberlik içindedir. Hepimiz, birbirimizin iyi ve kötü gününde yanındayız" dedi.

Belediye -İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek de ülkenin içinde bulunduğu zor koşullarda, sendikalı oranının yüzde 5 olduğu bir ortamda böylesine bir toplu sözleşme imzaladığı için belediye başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.

Sözleşme imza töreninin ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Geç saate kadar süren eğlencede AKP ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle CHP'lilerin omuz omuza verip halay çekmesi, oyun oynaması "İşte Güzelbahçelilerin hoşgörüsü bu" dedirtti.

Törene sendika temsilcilerinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Çetin ile CHP'li İl Genel Meclis üyeleri, CHP'li ve Ak Partili belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.