Mevcut yollarda yaptığı düzenlemelerle ulaşımda rahatlık sağlamaya çalışan belediye, her biri 7 ile 20 metre genişliğinde alternatif yol güzergahları hazırladı. İki aşamalı gerçekleştirilecek proje sayesinde ilk etapta 20 metre genişliğindeki 5 kilometrelik Mithat Ünal Caddesi yapıldı. Ata , Hürriyet, Genç Osman Caddesi ile Yelki Yolu'nda satıh kaplama, genişletme ve kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Mithat Ünal Caddesi'ndeki kaldırım çalışmaları hakkında bilgi veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şu bilgileri verdi:

Avrupa standartlarında yollar

“Güzelbahçe’yi Avrupa standartlarına ulaştırmak için yola çıktık. Bir yandan ekonomik kalkınmayı gerçekleştirecek projelerimizi gerçekleştirirken, diğer yandan da kentin görüntüsünü iyileştirecek projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Ulaşım ve kentin trafik düzeni de büyük önem verdiğimiz konuların başında geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız destekle mevcut yollarımızı iyileştirme çalışmalarımız sürerken, aynı zamanda alternatif güzergahlar açıyoruz. Çalışmalarını hızla sürdürdüğümüz 20 metrelik yollarımızda aydınlatma, kaldırım düzenlemesi, yeşil alan ve bisiklet yolları ile ilçemize modern bir görünüm kazandırmış olacağız. Söz konusu yol çalışmalarımız tamamlandığında ilçede trafik akışı çok daha düzenli olacak.”
İnce, “Toplam 45 kilometrelik ara bağlantı yolları tamamlandığında trafiğin nefes alacağını, kaldırım ve bisiklet yolları sayesinde okul, ev ve işyerlerine güvenli bir şekilde gidip gelirken en ufak bir sorun yaşamayacak” dedi.