Bir süre önce, Güzelyalı semtindeki Müdafaa-i Hukuk İlkokulu’nun kapatılarak yerine imam hatip lisesi yada rehabilitasyon merkezi açılağı söylentileri çıktı. Bu duruma tepki gösteren ve buna izin vermeyeceklerini söyleyen veliler ile öğrenciler, bugün öğle vakti okulun önünde toplandı. Güzelyalı Parkı’na kadar slogan atarak yürüyüp tekrar okula önüne dönen veliler adına basın açıklamasını Okul Aile Birliği Başkanı Asuman Gök yaptı. Gök böyle bir kararı asla kabul etmediklerini ve 1894 yılından beri faaliyet gösteren okullarının yine aynı şekilde eğitim ve öğretime devam etmesini istediklerini söyledi.

Velilere ve öğrencilere destek veren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de okula gelerek yöneticilerden bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Aksünger, "Okul yöneticileri de söylentileri duyduklarını, ancak kendilerine resmi bir yazının henüz gelmediğini söyledi. Bizler bunun takipcisi olacağız. Çünkü böyle bir karar için önce vatandaşın görüşünün alınması lazım" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmasının ardından, bu okulda da durum tespiti yapmak için fotoğraf çektirdiklerini, bu konunun veliler tarafından yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Okul binasının başka bir amaçla kullanılması gibi bir girişim ve kararın bulunmadığı belirtildi.

SİLAH GÖSTERME İDDİASI

Vatandaşların yürüyüşü sırasında, yolun trafiğe kapatılmasına tepki gösteren bir sürücünün, silahını göstererek katılanları tehdit ettiği ileri sürüldü. Bazı vatandaşlar, açıklamanın ardından polise sürücünün bulunması için şikayette bulundu.