Neredeyse ergen yaşına geldik. Şükür ki ergen gibi davranmıyoruz. Biz 13 yıl önce sanki olgun doğduk.
Çamurla, şantajla, tahrikle, gazetecilik yapmadık.
Yapmıyoruz. Yapmayız...
Son 10 yılda, neredeyse yayın yaşamımızın en büyük bölümünde, Türkiye'yi bugünlere getirmek için her şeyini veren bir dünya devini, küçültme yarışı oldu. Neyse ki, onlar küçültmeye çalıştıkça, o dev küllerinden yükseldi, yeniden gençlerin beyinlerine, kalplerine girdi. Tıpkı Göztepe gibi...

Göztepe'nin 18 yıllık bir aradan sonra yeniden süper lige dönüşünde pay ve gururu olan bir Göztepe Başkanı olarak çok şaşırır ve mutlu olurdum. Yaşamlarında bir kez bile, Göztepe efsanesinin tek maçını görmemiş, onların başarılarını sadece spor tarihinden öğrenmiş gençlerin, hatta çocukların, ana babalarının da yardımıyla o muhteşem Göztepe'nin küllerini eşelemeleri ve oradan yeni bir aşk yeni bir gurur, yeni bir umut çıkarmışlardı.

Biz de gönlümüzdeki yüce devi hiç görmedik. Ben doğduğumda çoktan ölmüştü. Annem babam muhafazakâr, hatta dindar insanlardı. Bugünkü din tüccarlarının tersine, onlardan Atatürk aleyhine tek söz duymadım. Ona karşı bana, hep sevgi, saygı, inanç, gurur, umut aşıladılar.

Benden neredeyse iki kuşak sonrasının gençleri de, aynı şekilde, görmedikleri, birlikte yaşamadıkları, sesini sadece bayramlarda ve 10 Kasım'da duydukları, ama aşkla, saygıyla sevgiyle bağlandıkları Atatürk'ü yeniden getirdiler aramıza. Hem de en ön saflara...

Atatürk, artık eskisinden de daha güçlü aramızda, kalbimizde ve de beynimizde. Bir gün Gezi'de, bir gün Gündoğdu'da, diğer bir gün Fethiyeli futbolcuların göğüslerinde ve de her gün ve her gün bu naçiz gazetenizde.

Umutsuzluğa düştüğümüz bir gün, sen bizi unut Atam demiştik. O unutmadı,
bırakmadı. O'na yeniden mektup yazmanın zamanı geldi bugün.
Sevgili Atatürk,
Sen çok yaşa... Bize esin olmaya, irfanla, ilimle, bilimle, ahlakla, erdemle, sevgiyle, saygıyla yaşamanın, vatanına kendi yararın için değil, herkes için aşık olmanın yolunu göstermek için var olmaya devam et.
Sen varsan gerisi, günün tabiriyle füruattır.
Seni çok seven ve sayan 13 yaşındaki Haber Ekspres
evladın adına... Aydın BİLGİN