Ellerinde, 'Yoksulluk bütçesine hayır', 'Bu bütçe dikiş tutmaz', 'İnsanca yaşayabilecek bütçe istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan protestocu grup, 'Söz, yetki ve hak çalışanlara', 'Savaşa değil emekçiye bütçe' sloganları attı. Eyleme katılan memurlar, üşümemek için meydanda halay çekti. Sık sık düdük çalarak çevredeki vatandaşlardan da destek isteyen grup, kısa süreli bir oturma eylemi de yaptı.

BÜTÇEDE EMEKÇİ YOK

BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, oluşturulan bütçenin emekçilerin haklarını gasp ettiğini söyledi. Bütçede işçi ve emekçilerin taleplerinin göz önüne alınmadığını vurgulayan Sağlam, "Bu bütçede insanca bir yaşam sürdürmek isteyenler yine yok. Kamu emekçilerini yok sayan bu bütçede sermayeye teşvik, rantiyecilere kıyak var. Asgari ücretten vergi kesintisi ve tüm kamu hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi var. Diyanet işleri Başkanlığı ve savaşa ayrılan bütçe ne yazık ki emekçilere ayrılmıyor" dedi.

Yeni bütçenin maliye ve adliye emekçilerinin fazla mesailerini de gasp ettiğini ifade eden Sağlam, "Biz ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesini istiyoruz. Kamu çalışanlarının maaşlarının vergi dilimi artışından etkilenmemesi sağlanmalıdır. 4C statüsünde çalışan emekçiler kadroya geçirilmelidir. Maliye Bakanı Türkiye’de emeklilerin fazla maaş aldığını söylüyor. Bakan ya bu maaşları İngiltere ile karıştırıyor ya da emekçilerden hiç dayak yememiş. AKP’yi uyarıyoruz. Bu ülkenin yoksullarının ve emekçilerinin taleplerine kulaklarını tıkayan hükümetlerin sonu ortadadır. Bu bütçe tüm yükün yine halkın sırtına yıkıldığı ve biz emekçilerin değil, sermayenin ve rantiyenin bütçesidir" diye konuştu.